Prva verzija Windows 10 Insider os-a puna pogrešaka

Windows-10-8.15

Prema javljanju Windows Central bloga, ili popularnije samo WC, izgleda da prva Insider verzija Windows 10 os-a i nije baš poželjna za instalaciju, barem ne na primarni uređaj.  U internim testiranjima se pokazalo kako verzija 8.15.12493.42 pati od mnogih problema među kojima se ističe velika potrošnja baterije i zagrijavanje uređaja pri osnovnim funkcijama poput poziva.

Naravno, to smo i mogli očekivati, s obzirom da je Insider program potpuno drugačiji od Preview for Developers programa gdje su rane verzije WP platforme bile kud i kamo stabilnije i namijenjene programerima za usklađivanje aplikacija s novim nadogradnjama. Ovdje je pak softver u ranoj beta fazi testiranja (razvoja) i pun je pogrešaka te samim time nije predviđen za većinu već za Insidere ili hrabre testere.

Evo od čega sve pati prva verzija Windowsa 10 za mobilne uređaje:

  • WP10 poprilično troši bateriju i zagrijava uređaj pri obavljanju jednostavnih radnji poput poziva
  • Animacije nisu baš uglađene
  • HTC One M8 (za kojeg nas i nije pretjerano briga) ima problem s nemogućnosti sakrivanja kontrolne trake i nalaze se iznad tipkovnice
  • Glance screen trenutno ne radi (barem ne na HTC One M8 for WP)
  • Quiet Hours isključuje alarm

Dalje nas WC obaviještava kako su interna testiranja Windowsa 10 obavljena na uređajima Nokia Lumia 1020, Lumia 1520, Lumia 630, Lumia 920, Lumia 830 i HTC One M8. Vjerojatno će isti biti uključeni u prvi val puštanja nadogradnje, no uzimajući u obzir prvi problem s liste nadogradnju nije baš poželjno instalirati, barem ne na uređaj kojeg svakodnevno koristite.

Moguće je da će do trenutka puštanja ove uočene poteškoće biti otklonjene, ali se postavlja pitanje ima li ih još i jesu li naši živci vrijedni njihovog otkrivanja :).

Ima li hrabrih ovdje?