Windows 10 donosi vertikalno izdužene srednje velike pločice?!

Large-Vertical-Live-Tiles-copy

Dok svi više manje s nestrpljenjem iščekujemo dolazak nove verzije Windows platforme za mobilne uređaje, i dalje cure nove informacije o budućem os-u. Prema objavljenoj fotografiji koju imate prilike vidjeti poviše, s novim Windowsima bi mogao doći i još jedan novi format pločica, vertikalno izdužena pločica srednje veličine. Uređaj na kojem je zamijećena nova veličina pločica je Lumia 630 pa je vrlo vjerojatno da će ona dobiti novi os unatoč 512 MB RAM-a.

Već se mnogo govorilo o uvođenju novih veličina pločica, te je ova jako dobra za kvalitetnije uređivanje zaslona. Dapače, mislim da Microsoft ne bi trebao ostati samo na ovoj veličini već dopustiti vertikalno izduživanje svih trenutno dostupnih pločica, od najmanje do najveće. Ponekad se prilikom postavljanja pločica zna stvoriti rupa koju bi vrlo elegantno mogli zatvoriti izduživanjem neke pločice. Naravno, tu se postavlja pitanje svrhe, odnosno vjerojatno će na srednje velikim izduženim pločicama biti prikazane određene informacije pa će tu novu veličinu dobiti vjerojatno aplikacije poput kalendara, twittera, i ostalih koji nude više informacija.

Sve u svemu, ovakve promjene su mogle nastupiti i puno prije, no kad god došle biti će dobrodošle od svih korisnika Lumia i ostalih WP uređaja.

 

Izvor Via