Kantar: Rast Windows Phonea u siječnju

Kantar siječanj 2015

Kantar Worldpanel obajvio je svoje izvješće o stanju na mobilnom tržištu za tromjesečje zaključno sa siječnjom (1. mjesecom) 2015. godine. Prema Kantaru, Windows Phone je u siječnju zabilježio rast u EU5 zemljama na mjesečnoj i godišnjoj razini, a dobra vijest je i rast udjela u SAD-u na mjesečnoj razini, ali uz pad na godišnjoj.

Udio platforme u 1. mjesecu u EU5 zemljama iznosio je ukupno 9.6%, što je za 0.2% više od istog vremena prošle godine kada je iznosio 9.4%. U Njemačkoj WP i na mjesečnoj i na godišnjoj bazi bilježi rast. Udio u siječnju iznosi 8.9%, dok je prošli mjesec iznosio 7.4%, a prošle godine 6.8%. U Velikoj Britaniji je na mjesečnoj razini zabilježen rast s 6.6% na 7.4%, što je opet manje od udjela prije godinu dana kada je iznosio 9.1%. Francuska se probija kao jedno od najboljih tržišta u Europi gdje WP bilježi i mjesečni, ali i godišnji rast udjela. Windows Phone je s 11.6% u prosincu skočio na 13% u siječnju ove godine, uz rast od 3.5% na godišnjoj razini. Italija je još uvijek ostala najjače EU5 tržište za WP s udjelom od 13.2%, uz mjesečni rast od 0.5% te godišnji pad od 3.7%.

U SAD-u je zabilježen mjesečni rast u iznosu od 0.5% s 3.8% u prosincu prošle godine na 4.3% u siječnju ove godine. Na godišnjoj razini ostvaren je pad udjela 0.2%. U Australiji je Windows Phone zauzeo solidnih 8.7% tržišta, dok Kina i Japan ostaju neosvojiva tržišta s udjelima od 0.8%, odnosno 0.2%.

via, izvor