Meizu MX Supreme će imati Nokia hardver

Meizu-MX4

Informacije o budućem Meizu Supreme smartfonu koji će ugostiti Nokijin hardver nastavljaju pristizati. Benchmarkmonitor je prenio vijest kako je Nokia sklopila ugovor s kineskim proizvođačem smartfona Meizu glede suradnje na Meizu MX Supreme smartfonu o kojem smo prvi put saznali nedavno. Navodno će Nokia biti odgovorna za hardver dok će Meizu s druge strane biti odgovoran za odabir materijala i sam dizajn uređaja. Gledajući posljednje top modele Meizu MX4 i MX4 Pro, uzimajući u ubzir i činjenicu da u nazivu uređaja stoji MX oznaka, zasigurno će Supreme lijepo izgledati. Nokia će u njega ubaciti svoje komponente premda još nije poznato koje točno. Vjerojatno će imati svoje prste u kameri te radio antenama kao i drugim hardverskim komponentama na koje Nokia još uvijek ima u vlasništvu (i dalje posjeduje patente na svu razvijenu tehnologiju).

MX Supreme će pokretati Android 5.X Lollipop, a kao sučelje imati Nokijin hvaljen Z Launcher koji se nalazi na Nokia N1 tabletu.

Još nije poznato kada će uređaj ugledati svjetlo dana ali je pretpostavka da će to biti krajem godine. Sve u svemu, ovo će biti odličan uvod u ponovnu eru Nokia smartfona.

Tags:,