Microsoft će predstaviti vrhunske Lumia modele tek krajem godine

Lumia-family

Microsoft je na MWC-u predstavio dva nova modela donjeg cjenovnog segmenta što smo i očekivali. Međutim, nije bilo mnogo govora o top modelima što je bilo pomalo razočaralo većinu prisutnih novinara/blogera ali to i nije toliko čudno. Microsoft je odlučio pričekati s predstavljanjem vrhunskih modela dok nova verzija Windowsa ne bude spremna za isporuku. To su objavili i službeno:

“We remain completely committed and focused on new flagship products,” says Broadley. “That said, certainly we believe the best time to bring those flagship devices to market is when we have our very latest flagship software experience available. “We’re focusing our flagship development for slightly later when Windows 10 is available.”

 

Vrhunske Lumije ćemo tek vidjeti krajem godine, a u prodaju će vjerojatno tada i krenuti, možda s odmakom od mjesec, dva. Kraj godine je Nokia uvijek koristila za predstavljanje svojih top modela, četo na Nokia World događaju koji se održavao početkom listopada. međutim, tada će na svjetlo dana doći novi iPhone s kojim se Lumije neće toliko moći mjeriti (hoće realno ali je malo što realno kad je iPhone u pitanju), a na vidjelo će izaći i kineski androidi poput Meizu MX5 i drugi koji su se poprilično profilirali. Microsoft bi mogao tu poprilično zakasniti, ali i uvrstiti nešto novo i sve ono što drugi proizvođači nisu uvrstili u svoje top modele. Postavlja se pitanje zašto ne predstaviti vrhunski hardver prije pa ga kasnije postaviti na nove Windowse 10 i omogućiti mu korištenje novih opcija. Takvi slučajevi su se događali već i prije, ako se sjetimo podrške za FM radio kod Lumija 920 i 820.

Uglavnom, od top modela ništa još kojih 9 mjeseci što je odlična vijest za sve vlasnike Nokia Lumija 930 i 1520 koje će i dalje biti forte i prednjačiti u novim opcijama. isto tako ćemo vidjeti još jednu nadogradnju trenutnog WP8.1os-a, odnosno GDR2 ili Update 2 nadogradnju.