Microsoft obećao više ljubavi za svoju Windows Phone platformu, ali….

windows_phone_devices_by_sharkurban-d5g4t7e

Nadam se da vas kao i mene Microsoft ponekad živcira svojom slabom pažnjom prema Windows Phone platformi te pružanju ažuriranja svojih aplikacija. Svi smo primijetili da Microsoft ubrzano svoje aplikacije prenosi i na ostale platforme, Android i iOs.

Po meni to i nije tako čudno (kad je novac u pitanju), ali ono što me boli je, da te iste aplikacije su bolje i češće se ažuriraju na drugim platformama od aplikacija na Windows Phone platformi. Ovakav pristup uzrokovao je negodovanje kod puno lojalnih korisnika a i mene te optuživanje Microsofta da svoje vlastite aplikacije zanemaruje. Jedan od primjera je novi Outlook za iOS i Android gdje postoji podrška za Office 365, Exchange, Outlook.com, Yahoo Mail, Gmail te većinu ostalih servisa za elektroničku poštu. Također novi Office je besplatan za iOS dok ga korisnici WP platforme mogu još samo sanjati. I sada dolazimo do onog “ali” iz naslova, gdje Stephen Elop priopćava da će sa novim Windows 10 OS Microsoft potrošiti više vremena kako bi  poboljšali ekskluzivne značajke (aplikacije) na svojim telefonima, bez obzira jesu li niskobudžetni ili high-end (živi bili pa vidjeli).

“We are pursuing this ambition with Windows 10 where, through deep engagement with customers, we are building a more personal computing experience in a world that is now more mobile, natural and grounded in trust. We’ve always been committed to bringing the latest features to our Lumia phones, whether it’s the most advanced or the most affordable.”

Pitanje je samo kada će novi Windowsi 10 za telefone biti dostupni za sve korisnike WP platforme, gdje ima nekakvih spoznaja da bi to trebalo biti ove jeseni.

Softpedia