Microsoft sa “Project Milkyway” želi ubrzati ažuriranja na samo 4 do 6 tjedana

milkyway project

Svima nam je dobro poznata trakavica od nadogradnje zvana Denim ili po naški Traper koja već traje šest mjeseci i još nije završena za sve zemlje (na svu sreću tu ne spada Hrvatska).

Sada Microsoft ima novi plan milozvučnog imena “Project Milkyway” kojim bi nadogradnje na Windows 10 za telefone trebale stizati između 4 i 6 tjedana od objavljivanja. Tu lijepu vijest koja će sigurno “oduševiti korisnike” je objavio Microsoft na današnjoj WinHEC sjednici pod nazivom “Nadogradnja na Windows 10”. Jedan od slajdova prezentacije pokazuje da Microsoft planira koristiti Windows Insider program kako bi se testirala Windows 10 ažuriranja za telefone. To će također dati smjernice partnerima (operaterima) za buduće Windowse 10 koje će moći isto tako preuzeti i testirati prije puštanja na uređaje.

project-milkyway

Drugi slajd prikazuje kako bi razvoj nadogradnje i pokretanje procesa Windowsa 10 za telefone trebao raditi. Većina koraka je pod Microsoftovom kontrolom, ali jedan od njih, “Validate OTA Updates on Retail Phones” biti će i dalje pod kontrolom telekom operatora. Međutim Microsoft se nada da će pomažući im s pojednostavljenim postupkom za testiranje ažuriranja biti brža.

windows-10-update-process

Nadam se samo da će Microsoft biti u mogućnosti da postigne ovaj svoj cilj nazvan “Project Milkyway” te da u budućnosti nećemo više čekati po par mjeseci buduće nadogradnje.

Windows Central

Hvala Goranu na dojavi.