Nokia Lumia 735 ima skriveno LED svjetlo za obavijesti

lumia-735-led_thumb

Internetom su se proširili prikazi zaslona nove verzije Windows 10 platforme otkrili nam dolazak na Androidu popularnih LED obavijesti za Lumia uređaje. Međutim, Nokia je puno prije dostupnosti navedene opcije odlučila ugraditi u svoje uređaje potreban hardver, odnosno dobro skrivene LED lampice koje su pronađene prilikom rastavljanja Lumije 735. Ovo nije prvi slučaj ubacivanja hardvera koji čeka potreban softver kako bi proradio. Slično je bilo s BT 4.0 standardom ili pak FM Radijom koji je već postojao kod svih Lumia uređaja a bio aktiviran kasnije.lumia-735-screen_thumb

 

Na prikazu se jasno vidi kako je LED svjetlo za obavijesti skriveno u gornjem dijelu između prednje kamere i proreza slušalice. Isto tako je prilikom rastavljanja Lumia 735 uređaja vidljivo LED svjetlo, odnosno potreban hardver.

lumia-735-led-2_thumb

Za sada je poznato da taj hardver posjeduju Nokia Lumia 930 i Lumia 735. Nije poznato imaju li ga ostale novije Lumije (830, 730, 640 i 640XL). Moguće je da će ova opcija doći na uređajima srednje i visoke klase.

Via