Reuters: Microsoft priprema Cortanu za Android i iOS

halo-4-cortana-256389Medijski div Reuters saznao je namjere Microsofta oko budućnosti Cortane. Već prošle godine pojavile su se glasine oko Cortaninog dolaska na iOS i Android, no Microsoft je ubrzo demantirao te glasine. Točnije, predstavnici Microsofta su izjavili kako nemaju namjeru u bližoj budućnosti Cortanu omogućiti na iOS-u i Androidu, sve dok ona ne postigne željenu razinu na domaćim platformama.

Reuters donosi novu dozu glasina te ponovno otvara pitanje Cortane na konkurentskim platformama. Osobe upoznate s Microsoftovim radom na Cortani za Reuters su objavili kako u Microsoftu planiraju dovesti Cortanu na iOS i Android. Osim rada na širenju svog asistenta u obliku samostalnih aplikacija na drugim platformama, Microsoft će Cortaninu umjetnu inteligenciju pojačati saznanjima iz projekta “Einstein”, tajnog Microsoftovog projektana o evoluciji umjetne inteligencije.

Koliko je pametno jedan od glavnih razlikovnih faktora svoje platforme, barem u zemljama gdje je Cortana dostupna, uništiti dovođenjem na konkurentske platforme, ostaje za vidjeti. Što Vi mislite?

Više o svemu možete pročitati ovdje.