Video: Demo Jolla tableta na MWC-u + TOH Jolla Keyboard

jolla tablet

Jolla je također zakupila prostor na MWC događaju gdje je predstavila uz svoj Jolla uređaj, i prvi Jolla tablet. Ovaj tablet je cijenom sličan Nokia N1 tabletu ali se dizajnom razlikuje od svih ostalih. Također uz unikatan izgled ima i jednako unikatan os, Sailfish u verziji 2.0. U narednih nekoliko demo videa pogledajte kako izgleda tablet i njegov Sailfish Os.

Prije nego se bacite na gledanje demo videa, Jolla je u svojem prostoru ugostila jedan privatan projekt, odnosno TOH Jolla Keyboard ili masku koja je donijela QWERTY tipkovnicu na Jolla uređaj. Ovaj projekt je samo jedan od prvotnih vidova korištenja izmjenjive multifunkcionalne maske, odnosno utora na stražnjoj strani Jolla uređaja na koje se mogže priključiti različit hardver. Zamislite da priključite 41 MP kameru na Jolla uređaj, ili pravi visinomjer kad idete u planine…

jolla toh keyboard mwc jolla toh keyboard

Natrag na prvotnu temu. Jolla tablet ima 7,65 inčni 2k IPS zaslon, 64 bitni Intel procesor, 2 GB RAM-a, 32 GB interne memorije proširive s microSD karticama, 5 MP stražnju i 2 MP prednju kameru, 4300 mAh bateriju i sve u kućištu dimenzija 203x137x8.3 mm. Jolla je zaista napravila lijep uređaj, no pitanjeje koliko će zaživjeti Sailfish os. Prednost je intuitivnost i mogućnost korišteja gestama, no jednostavan je i WP pa drži svega 3% tržišta.

PocketNow

 

GSMArena

CNet

FoneArena

HDBlog IT