Video: Microsoft Hello opcija možda potvrdila skener rožnice kod Lumije 940

Microsoft-Windows-Hello

Skener rožnice u navodnoj Lumiji 940 je od glasine postao realnost nakon što je Microsoft predstavio nove biometrijske načine prepoznavanja vlasnika uređaja koji će koristiti Windows 10 uređaje. Novi Windowsi (10) će podržavati skeniranje otiska prsta, skeniranje rožnice ili biometrijsko prepoznavanje lica vlasnika te će na temelju tih opcija otključavati uređaj.

Microsoft je predstavio i opciju passport koja bi mogla zamijeniti korisničke šifre. Temeljem već spomenutih parametara prepoznavanja na Windows 10 uređaju ćete moći ulaziti u aplikacije bez upisivanja korisničkih šifri ili imena. Takav način ulaženja u aplikacije je zasigurno jednostavniji jer nećete morati pamtiti šifre ali i sigurniji s obzirom da će vaše vlastito lice ili otisak prsta biti šifra.

microsoft hello

Naravno, za korištenje ovih opcija potreban je i odgovarajući hardver pa je šitanje hoće li svi stariji uređaji moći koristiti barem biometrijsko prepoznavanje lica s obzirom da je potrebno očitavanje spektra svjetla blzu infracrvenog uz pomoć kamere uređaja.

Pogledajte službeni najavni video u kojem su opcije pobliže opisane.

Via