Microsoft privremeno obustavio dostupnost Windows Mobile TP 10 za Lumia 52x

Windows-10-phones-main

Prema pisanju WMPoweruser bloga Microsoft je obustavio dostupnost za neke uređaje iz 52x obitelji. Velik broj korisnika nakon prvog preuzimanja Windows 10 Technical Preview os-a i problema sa njim, počeo se vraćati na “stari” Windows Phone 8.1 preko programa Windows Phone Recovery Tool.

To su htjeli uraditi i neki korisnici Lumia 520/525/526 uređaja ali se nisu mogli vratiti iz nekih nerazjašnjenih razloga. Nakon povratnih informacija Microsoft je odlučio privremeno obustaviti dostupnost Windows 10 TP za Lumie 520/525/526.

Screenshot 1

 

Još jednom treba napomenuti da ako stvarno niste avanturist ili nemate uređaj baš da isprobavate nove Windowse 10 nemojte ih preuzimati dok ne budu stvarno bili za neko normalno korištenje na što ćete naravno biti obaviješteni od nas.

WMPoweruser, Microsoft

 • kobasiček

  I tako ja sada prebacujem slike koje sam slikao dok sam bio na W10TP naiđem na ovaj dokument. 🙂

 • Dodo

  Mene zanima hoće li dobiti svi Lumia modeli wp8.1 DGR2 update prije 10tke?

 • stillWu

  Ja sam uspeo da se vratim na 8.1,super je win10 ali bas dosta ima problema na l520. Nadam se da ce to brzo resiti jer jedva cekam 10.


  • I meni se dosta svidio ali previše me zezalo, mislim da će do jeseni biti spreman…

   • kobasiček

    Zlatko, šta te zezalo? Mene najviše smeta potrošnja baterije koja je valjda duplo veća. Kao da driveri nisu prilagođeni il šta već… A zna nekad izać sam od sebe iz neke aplikacije, zablokirat se al niš strašno. Vratit ću se na 8 samo zbog baterije (al guštat ću još do nedjelje) jer mi treba izdržati cjeli dan baterija a ovako nema šanse.


    • Mene nije potrošnja baterije….nego njeno zagrijavanje….HERE se niti jedan nije dao otvoriti….i kod poziva…kad me netko zvao bilo je prikazano kao da sam isključio mob…

     • kobasiček

      W10TP kod svakog ima drugačije simptome. I meni se zagrijava al se troši…pol dana izdrži…mislim dok ga ne koristim se ne troši al čim sam na fejsu, internetu, endomondo…bilo šta baterija se troši abnormalno. Meni HERE uredno radi. Samo kamera ne reproducira trenutnu sliku nego u desnom rubu je više malih sličica trenutne slike. Nego, jel znaš možda jel se može namjestiti da se slike iz svih foldera automatski uploudaju na onedrive? Trenutno mi se uploudaju iz kamere i saved pictures a ja bi da se i iz ostalih foldera same uploudaju ak se to može. Ja sam malo istraživao ali nisam skužio kak se može a na one driveu kraj imena foledra ima ikonica koja valjda označava da se automatksi uplouda il nešto drugo ne znam…


     • Zaboravio sam ti reci….L920 se ponaša donekle ok….kod nej nisam imao problema sa HERE….sve ostalo mi se događalo kod L1520….mislim da ne trenutno ne postoji opcija za automatsko prebacivanje na OneDrive drugih foldera osim onih koji si nabrojao..ja sam si povukao ostale sam na OneDrive….

     • kobasiček

      Imaš ti možda tretnutno 8.1 GDR2 i ako imaš jesi li primjetio veću potrošnju baterije? Nisi na na 920 ostao na w10tp?


     • Ne nisam se htio vise igrati sa GDR2…mada sam htio to imati na 1520 ali odmah se instaliralo w10…ne vratio sam i 920 na 8.1…možda ju vratim na 10 da bolje proučim 😉

     • kobasiček

      Ja sam od utorka navečer na 10tki i funkcionira…naravno ne glatko kako bi trebalo u finalnoj i fali još dio opcija pa nestanu pa rade pa ne rade al u globalu zadovoljan i upotrebljivo osim baterije koja se i grije i troši. Tako da vračaj i proučavaj. 🙂
      I da, na L925 sam uspio intalirati samo GDR2 a na L520 mi je odma otišlo na 10ku…


     • Evo i prije nogo si poslao poruku 920 je na w10 😉

     • kobasiček

      Evo i moja Lumia je otkazala poslušnost nakon tri dana…samo je prestala otvarati aplikacije…otvara samo NokiaMob. 🙂 Izgleda da W10TP završava ranije nego sam planirao. Sad ga napunim i vračam na 8.1. P.s. ni dva soft reseta nisu pomogla.


     • Otvara ono najbitnije 😉

      Nema tu nikakvih reseta….jedina je opcija Windows Phone Recovery Tool


     • Ja sam si s Insidera zadržao GDR2, maknuo Insider aplikaciju, i onda hard reset, i ostalo je tako, GDR2 bez W10, i nema više ni ponude ažuriranja na 10. To si sad držim tako do finalne W10. Baterija… Da, subjektivni dojam mi je da malo brže troši bateriju, dok sa 8.1.1. Denim, mi je bilo ugodno iznenađenje koliko mi uspije trajat. Ok je i ovo, ali čini mi se da je vidljiva malo veća potrošnja baterije. Vjerojatno update-u 2 fali još firmver (Lumia Emerald?!), koji će doć, i onda “reć” aplikacijama i pogotovo hardveru kako da razumno i racionalnije koriste bateriju.

     • kobasiček

      Ja do nedjelje uživam u 10ki a onda se vračam na 8.1. Ipak mi treba izdržati baterija cjeli dan jer ga nemam di puniti a auto punjač mi je pre slab pa se više troši nego puni a škrt sam dat 100kn za novi punjač 😀