Nokia opovrgnula vijest o vraćanju na tržište s novim Android uređajima

Die-Here-Kartendienste-sind-nach-dem-Verkauf-des-Handy-Sparte-an-Microsoft-ein-wichtiges-Standbein-des-finnischen-Konzerns

Nedavno smo objavili vijest o mogućem povratku Nokije na tržište smartfona s Android uređajima. Vijest se proširila brzinom munje i nema bloga koji je nije prenio. Međutim, informacija je u sebi imala nekoliko sjemenki sumnje poput samog izvora, predsjednika Nokia Networks odjela u Kini, Mike Wanga koji je otišao van svojih ovlasti i dodirnuo se poslovanja drugog odjela Nokije.

Reuters je prenio službenu izjavu Nokiej glede cijele situacije u kojoj je naglašeno kako Nokia trenutno nema planova vraćanja u tržište smartfona s vlastitim Android uređajima koje bi razvijala u R&D postojenju u Kini. Ipak treba spomenuti kako povratak Nokije nije isključen, pogotovo kada je predstavljen Nokia N1 tablet ali i kada je direktor Technologies odjela, Ramsi Haidamus u intervjuu prošle godine rekao kako bi Nokia bila luda kada ne bi iskoristila potencijal svog branda u smartfon domeni. Izgledno je da će se Nokia vratiti na tržište kroz licenciranje Nokia loga, te postavljanjem određenih standarda pri izradi svojih uređaja kao što je to napravljeno kod Nokia N1 tableta. Kineski Meizu je proizveo odlične uređaje pa nema sumnje da je kadar proizvesti novi Nokia uređaj koji će pokretati Android i Z Launcher na njemu.

Trenutno je Nokia zaokupljena oko preuzimanja Alcatel Lucent tvrtke čime se postavila na drugo mjesto proizvođača mrežne infrastrukture i usluga.

 

Ono što me jedino čudi je plasiranje demanta kroz neslužbene kanale, pa postoji mogućnost da je cijela priča djelo dobre PR propagande… Ali opet to su moja razmišljanja i želje koje treba pustiti nek malo fermentiraju 🙂

 

Evo i službeno izvješće za medije.

Nokia reaffirms it currently has no plans to manufacture or sell consumer handsets

April 26, 2015

SUNNYVALE, Calif. – Nokia notes recent news reports claiming the company communicated an intention to manufacture consumer handsets out of a R&D facility in China. These reports are false, and include comments incorrectly attributed to a Nokia Networks executive.

Nokia reiterates it currently has no plans to manufacture or sell consumer handsets.

 

Via