Prve impresije o uređaju Nokia Lumia 735 #ConnectsTrial

Lumia 735 (1)

Prošli tjedan nam je na test stigla jedna od posljednjih Lumija s Nokia logom, Lumia 735. Uređaj sam dugo čekao testirati, prvenstveno radi dizajna koji je vraćen na same početke Lumia uređaja. Linije koje vuku svoje ishodište još od Lumije 800 (Nokije N9) su prvo što mi se svidjelo kod ovog uređaja.

 

 

Druga stvar je izvrsno oblikovana ali i uklonjiva stražnja maska koja uređaju daje osjećaj kompaktnosti kao kod Lumije 920, ali opet mogućnosti koje ona nije imala. Baterija je dostupna za, zlu ne trebalo, brzo vađenje a tu je i utor za microSD memorijsku karticu.

 

Lumia 735 (9)

 

Nadalje, Nokia se odlučila na matiranu pozadinu kod koje uređaj ostavlja poseban (mekan) osjećaj u ruci, a kričava (u ovom slučaju zelena) boja izgleda ozbiljno. Ono što mi se nije svidjelo je poprilično neiskorištena prednja površina, odnosno malen omjer zaslona u odnosu na cijelu prednju plohu. Najviše kvari dojam nedostatak kapacitivnih kontrolnih tipki koje bi dizajnerski lijepo sjele na prednju plohu i zaokružile je. Ovako je donji dio ispod zaslona poprilično velik.

 

Lumia 735 (10)

 

Lumia 735, unatoč činjenici da spada u srednu klasu uređaja ima nekoliko hardverskih dodataka koje će razveseliti i one zahtjevnije korisnike WP uređaja. U prvom redu je tu opcija dvostrukog tapkanja za otključavanje zaslona. Premda zaslon nije responzivan kao kod jačih modela, opcija je i dalje vrlo zarazna i jednostavno korisniku uđe u naviku.

Nadalje, ova Lumia podržava 4G ili LTE mreže a ima i opciju bežičnog punjenja ravno iz paketa što će biti zanimljivo svima koji posjeduju već od prije bežične punjače. Tu je i NFC koji zna biti koristan ukoliko želite brzo upariti uređaj s dodatnom opremom poput JBL PlayUP zvučnika ili pak Treasure Tag privjeska.

 

IMG_20150419_195042

 

Pretposljednja opcija koja me oduševila je OLED zaslon, koji ima jako dobru vidljivost na jakom svjetlu te pod velikim kutevima gledanja.

 

IMG_20150422_173454

Posljednja opcija je 6,7 MP kamera koja je unatoč skepsi znatno napredovala u odnosu na istovjetnu kameru prethodnog modela te je jako upotrebljiva na dnevnom svjetlu.

 

Lumia 735 (7)

Lumia 735 Zalaz test

 

Kao najveću manu bih za sada istakao vanjski zvučnik koji nije dostojan ovog modela. Zvuk kojeg reproducira je mutan, utišan i pomalo nerealan. No, pretpostavka je da ćete glazbu većinom konzumirati putem slušalica ili Bluetooth prijenosom na neki drugi izvor zvuka pa će za zvonjavu ovaj zvučnik biti dovoljan.