Što sve donosi WP8.1 Update2 nadogradnja na Lumia uređaje

Lumia 630 update

Preduvjet preuzimanja nove verzije Windows 10 Technical Preview os- na dozvoljene Lumia uređaje je prethodna instalacija WP8.1 Update 2 nadogradnje. Na taj način je moguće dobiti noviju verziju WP8.1 os-a što bi u protivnom bila privilegija samo nekih Lumai uređaja, točnije Lumije 640, 640 XL, 735 I 830. Update 2 ili GDR2 nije donio mnogo revolucionarnih noviteta ali nekoliko njih je dosta značajno poput mogućnosti promjene imena uređaja unutar samog os-a ili mogućnost korištenja Bluetooth tipkovnice na WP uređaje. Evo koje smo promjene do sada uočili.

wp_ss_20150411_0001

Nova verzija os-a nosi oznaku 8.10.15116.125 I moguće ju je preuzeti tako da instalirate Windows Insider aplikaciju I potom provjerite dostupnost ažuriranja. Kada počnete preuzimati ažuriranje, izbrišite aplikaciju.

Prva promjena je vidljiva u postavkama koje su sada nešto logičnije odijeljene, složene sup o kategorijama čiju listu možete vidjeti klikom na pojedinu (na sličan način kao datum fotografija unutar galerije). Moguće je postaviti pojedine postavke na početni zaslon (hvala Goranu na dojavi).

U postavkama je dodana nova opcija “dozvole za aplikacije” sa kojom nadzirete aplikacije koje koriste kalendar, kameru, kontakte, poruke i mikrofon.

wp_ss_20150411_0004

Moguće je promijeniti ime Lumia uređaja koje se odašilje preko bežičnih veza unutar opcije „O telefonu“ te sada više ne trebate koristiti računalo da bi to napravili. Također je moguće koristiti Bluetooth tipkovnicu s WP uređajem.

 

update 2 strelica

Dodan je naziv Sve aplikacije uz strelicu na dnu početnog zaslona.

 

Javite nam ukoliko ste uočili još neke novitete pa ćemo nadopunit članak.

 

Hvala Daliboru na dojavi i slikama :).