Test: Nokia Lumia 735

Lumia 735 (1)

Lumia Conversations vlog nam je poslao Nokia Lumia 735 uređaj, jedan od posljednjih Lumia uređaja s Nokia logom na sebi, na dvotjedni test. Ovaj uređaj je na vrijeme zamijenio, osobno najljepši Lumia uređaj, Lumiju 720 te donio novitete koji su srednji cjenovni segment dodatno osnažili. Lumia 735, za razliku od hardverski nešto slabija inačice ( Lumije 730) posjeduje 4,7 inčni 720p AMOLED zaslon, četverojezgreni 1,2 GHz Snapdragon 400 procesor, 1 GB RAM-a, 8 GB interne memorije proširive do 128 GB putem SD kartica, te bateriju kapaciteta 2200 mAh koju je moguće puniti bežično. Lumia 735 ima 6,7 MP PureView kameru koju je naslijedila iz prethodnog modela te 5 MP prednju širokokutnu kameru. Krasi je pomalo zaboravljen ali vjećno elegantan dizajn koji vuče svoje korjene od početaka Lumia serije, odnosno Lumije 800 ili pak Nokije N9 te Lumije 920. Stražnja maska joj je izmjenjiva čime je ovaj uređaj dobio i mogućnost jednostavne zamjene baterije ali i mijenjanja boje stražnje maske. Maska jako dobro naliježe na kućište čime se dobiva osjećaj kompaknosti, a uređaj je poprilično lagašan. Na testu nam je došao uređaj u jarko zelenoj boji s mat završnom obradom kućišta koja mu jako dobro pristaje. Međutim, u ponudi je dostupna Lumia 735 još u bijeloj, narančastoj i crnoj boji.

Nove smjernice dizajna su na žalost izbacile kamera tipku, no to i neće biti problem pri korištenju kamere. Prvi prvom korištenju je zamjerka pala na pomalo loše iskorištenu prednju stranu, odnosno pomalo malen zaslon koji zauzima svega 69% prednje plohe. Također je izbačena Glance opcija koja ide kao salivena s AMOLED zaslonom.

Kako je ovaj model već neko vrijeme dostupan u prodaji, recenzija je vjerojatno gotovo pa nepotrebna. Sve jedno nas slobodno kontaktirajte ukoliko imate bilo kakva pitanja vezana uz ovaj uređaj.