Microsoftove dvije “flagship” Lumije na Windowsima 10 podržavati će USB Tip-C!?

140403_2_2

Nakon nekoliko tjedana zatišja opet su počele kružiti glasine o o novim flagship Lumijama na Windowsima 10 Mobile. Ove današnje po prvi puta dolaze iz Njemačke, sa nekim do sada novim spoznajama i zato ih prenosimo. 

Ove glasine kao i sve ostale do sada još su uvijek nepotvrđene od Microsofta tako da ih treba uzeti sa rezervom. Dva Njemačka web portala WinFuture.de i DrWindows.de tvrde da imaju više podataka o nadolazećim Lumijama visoke klase. Jedna vijest je da će obadva uređaja podržavati novi USB Tip-C koji je do sada dostupan samo na Nokia N1 tabletu i novom Appleovom  MacBook-u te bi trebao postati standard na budućim uređajima.

usb-Windows-Phone-Windows-10 usb-type-c-cable

Još jedna od novosti bi trebala biti i skener rožnice koja će služiti za otključavanje uređaja o čemu smo i mi pisali.

microsoft-hello

 

WinFuture.de ponavlja već “poznate” specifikacije navodnih uređaja ali dodaje da telefoni dolaze s okvirom od aluminija te dizajnom sličnom Lumiji 830. On također tvrdi (preko svojih izvora) da će poleđina tih mobitela biti polikarbonata i da će biti izmnjenjiva. Novi uređaji također imati i već standardno bežično punjenje. Zadnja vijest i ne toliko nevažna je da je na vidiku nasljednik Lumije 1020 ali ona ne bi trebala izaći prije 2016. godine. Treba još izdržati mjesec dva da vidimo da li će Microsoft potvrditi te za sada glasine.

WinFuture.de/Dr Windows.de, Windows Central