Rajeev Suri: Možda i ne prodamo HERE Maps

nokia-is-not-in-a-hurry-to-sell-here-maps-ceo-rajeev-suri

Rajeev Suri, izvršni direktor kompanije Nokia, dao je intervju za časopis European Communications gdje se među ostalim osvrnuo i na prodaju kartografskog Odjela HERE o čemu smo dosta pisali u posljednje vrijeme. Iako su ponude za HERE prema posljednjim glasinama dosegle brojku od 4 milijarde dolara izgleda da se Odjel neće tako lako prodati.

Suri navodi kako unatoč tako izdašnim ponudama Nokia neće žuriti s prodajom, već da će pričekati još neko vrijeme. Ukoliko uvjeti prodaje ne budu vrlo dobri za ovaj Odjel koji bilježi 25%-tni rast prodaje u prvom tromjesečju, Nokia ga možda uopće neće prodati. Ponuda, kaže, mora zadovoljiti i upravu i dioničare, i tek će onda prodaja Here mapa doći u obzir.

“Let’s give it more time… We may not end up selling it if we don’t get the right value.”

Samo da podsjetim Here Mape je moguće koristiti u 196 zemalja, glasovna navigacija je dostupna za 97 država, a “uživo” prometne informacije su dostupne unutar 41 države te je prodano više od 5 milijuna licenci za auto navigaciju. Preostaje nam samo još koji tjedan pa da se ova sapunica oko prodaje završi. Kao što Suri kaže: “Ponuda mora zadovoljiti i upravu i dioničare, i tek će onda prodaja Here mapa doći u obzir.”

Inače, gledajući posljednji promo video Nokije povodom 150-og rođendana, vrlo su vezani uz HERE pa bi prodaja udjela u tom Odjelu imala više smisla.

European Communications