Stephen Elop najavio podršku Symbiana do 2016.?!

Elop Lumia

Iako naslov izgleda kao povratak u 2011. godinu, ipak je vezan uz današnji datum i istu osobu koja više nije izvršni direktor Nokije, već direktor Microsoft Mobile tvrtke smještene u nekadašnjem glavnom uredu Nokije.

U jednom razgovoru je spomenuo kako će Nokia (Microsoft Mobile) i dalje podržavati Symbian u vidu investiranja u os te pružanja nadogradnji. To bi sve trebalo trajati barem do 2016. godine a možda i duže.

 

“We’re in a period where the investment in Symbian absolutely continues,”

“Even as we go through a transition towards our primary smartphone platform, Windows Phone, you will see that continued investment.”

“I know there’s been questions about–so how long does that continue–and we’ve now been very clear about that, that software updates to Symbian devices are expected until at least 2016. So there’s a long history still to be paved for Symbian in the future.”

 

Nekako sam i sam skeptičan prema ovim informacijama i znam da moja Nokia 701 nije dobila nekakvu veću nadogradnju već duže vrijeme, a uglavnom je podrška svedena na prebacivanje Nokia trgovine na Opera trgovinu. Kako mi nije 701 svakodnevni uređaj, ima li netko tko još koristi Symbian uređaj svakodnevno i može li reći da li stižu ikakve nadogradnje i osjeća li podršku?

 

Ajde, ova vijest je razlog za paljenje Nokije 701 i igranje s njom poslije ručka :).

Via

 • idijot

  Da,koliko se sjećam,jedino su karte dobile update i prebačen je link Trgovine na Operu.Žena ima Nokiu 700 koja je u upaljena,al je baš ne koristi.Aplikacije dobivaju update(poneke-ponekad),ali ništa važno.

 • Kristijan Sašilo

  Nokiu C7 sam koristio prije cca mjesec dana kad je Lumia bila na popravku, ništa nije pronašla što se tiče ikakvih nadogradnji… Sad ni ne znam gdje je, da provjerim opet 😛

 • PureView

  808 dobila prije par mj. nove kartr za Here.

 • Gagi990

  Pa zar nisu najavili da je gase prosle godine u septembru,ili oktobru?Mislim ovo stalno bice,nece biti nervira korisnike,neka se odluce.Bolje da su dali korisnicima Symbiana popust kada dodju u njihove officijalne radnje kao primer 50-100 dolara za kupovinu druge Lumie.