Windows 10 za telefone – novosti

win 10 naslov

U iščekivanju nove nadogradnje koje bi trebale biti češće barem prema obećanju Microsofta evo i nekih vijesti koje bi trebale stići sa novim nadogradnjama. 

Prva vijest je da je aplikacija Windows Insider dobila novo ažuriranje za koje nažalost nije došla nikakva obavijest što se promijenilo. Možda ažuriranje uz neke ispravke grešaka donosi konačno i podršku za Lumie 930/Ikon (konaćno će sve Lumie imati podršku za preuzimanje testnih verzija) što je na neki način i potvrdio Gabriel Aul  odgovorom na pitanje na njegovom Twitter profilu.

Screenshot 2015-05-01

 

Ono što je bio veliki nedostatak na dosadašnjim Windowsima 10 je Office paket, ali dobra vijest je da će aplikacije Univerzalne verzije Office stići početkom idućeg tjedna kako je objavila Mary Jo Foley sa ZDNet portala. 

universalpowerpointuniversalwordwinphone

Nove Office aplikacije za Windows 10  bi trebao biti u rangu ili bolji od onih koji su već dostupni za iOS i Android što nažalost trenutni nije. Dolazi nam i potpuno nov Outlook sa novim  sučeljem, Microsoft Word pokreće tekst editor i još dosta toga.

Windows-10-Outlook-Mobile-1-620x336 Windows-10-Outlook-Mobile-2-620x339 Windows-10-Outlook-Mobile-3-620x473 Windows-10-Outlook-Mobile-4-620x437 Windows-10-Outlook-Mobile-620x421

Još jedna dobra stvar koja dolazi sa novim nadogradnjama je i digitalna video stabilizacija. Novi windowsi donijeti će razne mogućnosti za kameru, a jedna od tih mogućnosti je i ova video stabilizacija koja radi dosta dobro. Nadam se da će ova stabilizacija doći i na jeftine uređaje koji nemaju optičku stabilizaciju slike (OIS), a na flagship uređajima u kombinaciji s OIS mogla bi ukloniti i najmanje treperenje. Zanimljivo je to da se sama stabilizacija vrši za vrijeme snimanja, a ne poslije obradom videa. Kakve prednosti donosi mogućnost stabilizacije pogledajte video ispod.