Foxconn će proizvesti prvi Nokia android smartphone

mobitel-nokia-rokaj.ba_

NPU blog ekskluzivno prenosi vijest da će prvi Nokijin smartphone ipak biti proizveden od strane kineske tvrtke Foxconn. Ova vijest je donekle i logična s obzirom da je Foxconn proizveo prvi Nokijin tablet N1, inače rasprodan u nekoliko minuta na kineskom tržištu. 

Prije nekoliko tjedana smo pisali da je Rajeev Suri dao službenu potvrdu vezanu uz povratak smartfona s Nokia logom u 2016. godini kada sporazum sa Microsoftom istekne. Prema nekim saznanjima i svojim izvorima NPU blog saznaje da će Kina, Indija i neke europske zemlje biti prva tržišta za mobitele koje će dizajnirati i specificirati Nokia Technologies odjel. Nokia bi trebala krenuti u globalnu marketinšku kampanju i otvaranje službene stranice proizvoda do kraja godine,  o čemu smo vas već prije obavijestili.

Bilo je naznaka kako bi Meizu mogao kreirati prvi Nokia Meizu hibridni uređaj no ova odluka nije čudna. Ostaje pitanje tko će biti zadužen za distribuciju i marketing, međutim kako stvari stoje taj posao bi ipak mogla preuzeti Nokia s obzirom da se Foxconn i nije pretjerano dobro iskazao u tom području.

 

NPU