Guilin, Honjo, Saana i Saimaa – znate li vi možda o čemu je riječ?

koncept

Poznata i priznata svjetska špijunčina “zloglasni” Evan Blass/@evleaks koji je do sada skoro uvijek bio precizan u glasinama ponovo se počeo poigravati sa nama. Kako prenosi Neowin blog on je na svom Twitter profilu objavio dvije vijesti koje mogu ali ne trebaju ništa značiti. Opet je kao i neki dan u slučaju mogućeg dolaska nasljednice Lumije 1020 procvrkutao o nekim potencijalnim željama Windows Phone korisnika.

Screenshot 2015-06-20 10.11.05

On je prvi spomenuo nazive Cityman i Talkman ustvari buduće Lumije 940 i 940 XL, a sada spominje Guilin, Honjo, Saana i Saimaa. Nažalost to je sve što je objavio i na nama je da razmišljamo i zamišljamo o čemu se stvarno radi, glasinama ili stvarnom uređajima. Ovi kodni nazivi vrlo su  znakoviti: Guijin je grad u Kini, Honjo je grad u Japanu, Saana i Saimaa su planine i jezera u Finskoj. 

Drugi cvrkut govori o Nokia tabletima koji su trebali doći zajedno s  Nokia Lumijom 2520 koja je imala kodno ime (Sirius). Dok Lumia 2520 ugledao svjetlo dana, Iluzionist, Merkur, Pine i Vega / Atlas nikada nisu kao niti pametni sat “Moonraker”.

Screenshot 2015-06-20 10.11.39

Treba imati na umu da kodna imena ne moraju nužno značiti završni proizvod pa je ovo  samo podsjetnik da je Nokia imala namjeru izbaciti još tableta ali i da bi Microsoft mogao nastaviti taj put. Do izlaska novih Windowsa 10 Mobile ima još par mjeseci, a do kraja godine dosta vremena da se možda nešto od ovih glasina i ostvari. Lijepo se nadati i maštati o nečemu zar ne?

Neowin/Twitter

 

*Naslovna slika je koncept