Otkrivene nove opcije unutar Builda 10149 Windows 10 Mobile os-a

 

Microsoft-Officially-Renames-Windows-Phone-to-Windows-Mobile-481101-2

Prije par dana Microsoft je pustio nadogradnju za nove Windows 10 Mobile oznake Build 10149. Tom nadogradnjom je i na svojim službenim stranicama objavio listu noviteta koje donosi. Ali kako to uvijek biva neke opcije smo primorani sami otkriti te smo ihnaravno podijelili sa vama. Evo što se u ovih nekoliko dana otkrilo i koje su no nove opcije koje nas očekuje na novim Windowsima 10 Mobile.

Call recording ili mogućnost snimanja telefonskih razgovora. Naime, u aplikaciji Explorer za datoteke pojavila se mapa “Voice Recorder” u koju će se spremati snimljeni željeni telefonski pozivi. Trenutno niti jedna aplikacija za snimanje nema dozvolu za pristupanje ovoj mapi.

Build-10149-record

Podržavanje FLAC formata (Free Lossless Audio Codec). Mada FLAC format uzima nešto više mjesta od MP3 formata mislim da audiofili neće imati ništa protiv toga.

Windows-10-Mobile-FLAC

Privatne obavijesti na zaključanom zaslonu. Ako ste do sada imali možda kakav problem sa stizanjem nekih “nepredvidljivih” poruka na zaključani zaslon od sada to više neće biti problem. Na novim Windowsima 10 Mobile Microsoft je ugradio opciju da za svaku aplikaciju pojedinačno možemo odlučiti hoće li tekst obavijesti biti prikazan na zaključanom zaslonu. Evo što trebate napraviti: otići na Postavke -> Obavijesti & radnje i postaviti “privatne obavijesti na zaključanom zaslonu” za aplikaciju koju želite. Nakon što ste uključili ovu opciju sve obavijesti iz app u pitanje će se pojaviti kao privatne obavijesti na zaključanom zaslonu i u Akcijskom Centru.

Build-10149-private (1)

Uklonjen limit prilikom preuzimanja podataka preko mreže. Do sada je uvijek bio problem preuzimanja neke igrice ili veće količine podataka ako niste bili spojeni na Wi-FI. Microsoft je to ograničenje ukinuo sa novim ažuriranjem.

w10mobile-620x465

Windows Camera je nova aplikacija koja je stigla sa nadogradnjom. Iako je Lumia Camera i dalje ekskluzivna aplikacija na Lumijama pitanje je što Microsoft smjera sa ovom aplikacijom (samo promjenu naziva) ili nešto drugo. Ono što ova aplikacija ima a trenutno Lumia Camera nema to je praćenje lica na prednjoj kameri.

ffc-face-tracking-620x353

Opcija vračanja vašeg MSA (Microsoft Account) računa natrag. Na slici ispod vidi se da u postavkama vašeg računa postoji opcija koja vam omogućava upravljanje svojim Microsoft računom kojeg koristite na uređaju. Na slici je vidljiva i zanimljiva opcija “Dodavanje Microsoft računa”. Kada dodirnete ovu opciju odvodi vas na zaslonu prikazan treći po redu. Problem je taj što prilikom unošenja drugog Microsoft računa i lozinke se sve ruši tako da je ovo možda neka opcija za buduće nadogradnje (“migracija” i dodavanje više od jednog Microsoft računa na istom uređaju).

Build-10149-accounts

Ako još što otkrijete javite nam putem komentara.