Rajeev Suri potvrdio – mobiteli s Nokia logom dolaze u 2016. godini

Slika1

Prošlo je malo više od godine dana od Microsoftovog preuzimanja Nokijinog Odjela za uređaje i usluge. Ono čemu smo se potajno nadali, da će se Nokia ponovno vratiti u igru, izgleda da će se i ostvariti. Iako su vijesti o povratku do sada bile temeljene na glasinama, isto tako bilo je dosta opovrgavanja navedenih glasina o vraćanju u poslovanje sa mobitelima od same Nokije. Sada je Rajeev Suri potvrdio u razgovoru za Manager Magasine da Nokia doista planira nove telefone i da će projekt biti pokrenut čim postojeći sporazum s Microsoftom istekne sljedeće godine. Doduše, velika je vjerojatnost kako Nokia više neće ići u klasičnu proizvodnju uređaja već će svoju tehnologiju ali i logo postaviti na proizvod nekog od renomiranih proizvođača smartfona. Možda im čak glavni partner bude i Microsoft koji definitivno ima kapacitete za proizvodnju mobilnih uređaja.

“We will look for suitable partners. Microsoft makes mobile phones. We would simply design them and then make the brand name available to license.”

Tko zna možda Stephen Elop sada kada je razriješen vodeće dužnosti u Microsoftu ponovo se vrati na staro mjesto. #NeDajBože

Reuters/Manager Magazin