Stephen Elop napušta Microsoft. Jo Harlow više neće voditi odjel za mobilne uređaje unutar Microsofta

elop i ballmer

Microsoft je danas na službenom blogu objavio kako će napraviti poveću čistku u vodećim strukturama tvrtke kako bi se poboljšalo njeno poslovanje. Ono što nas najviše zanima je spajanje Odjela za uređaje i usluge s ostatkom Microsofta, odnosno njihovim tzv. odjelom ua uređaje. Tako će izvršni potpredsjednik Microsofta, Terry Myerson, preuzeti vodstvo novog odjela ili tima pod nazivom Windows i Uređaji Grupa ili u originalu Windows and Devices Group (WDG). Ova rošada je koštala Stephena Elopa vodeće fotelje Microsoft Mobile tvrtke koja je bila djelomično samostalan ogranak unutar Microsofta i zadužena za izradu Lumia uređaja. Izgleda da se Microsoft odlučio riješiti svojeg od milja zvanog Trojanskog konja koji je sjedio na čelu Nokije od 2011 pa do prodaje odjela 2014. godine.

Elop će još neko vrijeme ostati unutar Microsofta dok stvari ne počmu funkcionirati kako su zamišljene. Možda sada ode u Samsung ili Apple? Šalu na stranu, prema nekim nagađanjima mogao bi otići u Sony ili čak BlackBerry.

Osobno smatram da Terry Myerson i nije baš ponajbolji izbor Microsofta s obzirom da njemu na dušu idu početni promašaji Windows Phone platforme kao i Surface linija tableta koji u ogromnim količinama trunu u skladištu.

 

jo harlov zakucala

 

Još jedna vijest je da Jo Harlow odlazi s mjesta korporativne podpredsjednice mobilnih uređaja unutar Microsofta, što i nije čudno s obzirom da je Elop stvar prošlosti a Harlow nasljeđeni teret iz Nokije. Ovim Microsoft pokazuje što misli o kupovini Odjela za uređaje i usluge te ga se pokušava riješiti otpisom tvornica, radnika i sada svih nekadašnjih vodećih struktura. Istina je da su Lumia uređaji vrlo sporo napredovali na tržištu ali isto tako Microsoft nije mnogo napravio u posljednjih godinu dana osim plasirao ultra ranu verziju nedovršenog os-a te pokazao koliko je Nokia bila stabilnija u mobilnom poslovanju. Ukoliko se gubitci nastave možemo očekivati prodaju odjela, odnosno onoga što je od njega ostalo ili pak potpunu integraciju s već postojećim strukturama unutar Microsofta što i je nekako logično.

 

Via 1 / 2