Compal i Foxconn glavni partneri za proizvodnju Windows 10 smartfona

Compal logo

Microsoft je čvrsto odlučio odjel proizvodnje Lumia uređaja učiniti profitabilnim, a jedan od prvih poteza na tom putu bilo je dodijeljivanje preko 15.000 otkaza zaposlenima u mobilnom segmentu, najviše u proizvodnji te u odjelu za obične telefone. Uz svoje proizvodne pogone, koje Microsoft posjeduje u Vijetnamu, tvornice Compala i Foxconna pomoći će u proizvodnji budućih Lumia uređaja za tržište.

Digitimes je objavio kako je za glavnog proizvodnog partnera za buduće Lumia uređaja na Windows 10 OS-u odabran tajvanski Compal, poznat po proizvodnji Lumije 800 i Lumije 625. Compal je i jedan od Appleovih partnera za proizvodnju iPhonea i iPada.

Uz Compal, Foxconn će također proizvoditi buduće Lumia smartfone i to u tvornici u indijskom gradu Sri City. Foxconn je najavio veliku ekspanziju svojih tvornica u Indiji vrijednu 2 milijarde dolara. Prisustvo proizvodnje u Indije uvelike će pomoći po pitanju distribucije i formiranja cijena na tom velikom tržištu koje je za Microsoft od velike važnosti.

Dvije tvornice koje je Microsoft akvizicijom Nokijinog odjela otkupio u Kini – u Pekingu i Dongguangu, prestale su sa proizvodnjom.

via: 1, 2