Glasine: Meizu bi možda mogao biti Nokijin strateški partner za izradu Android smartfona?!

Meizu-Nokia

 

U vrlo opreznom ali optimističnom obraćanju medija glede povratka u smartfon biznis, Nokia je navela kako traži pouzdanog i provjerenog partnera koji će izraditi Nokijin Android uređaj. Prvi logičan zaključak je da bi idealan partner trebao biti kineski Foxconn koji je prema dizajnu i specifikacijama iz Nokije izradio Nokia N1 tablet. Foxconn je ujedno zadužen za distribuciju i prodaju tableta pa je i to dodatna stavka koju bi Nokia mogla iskoristiti za odabir partnera.

Međutim, prema posljednjim službenim objavama na kineskoj Baidu mreži, Meizu bi također mogao imati veze s novim Nokijinim smartfonima. Već se prije šuškalo o potencijalnoj suradnji ove dvije tvrtke prilikom izrade Meizu top modela Supreme no za sada to nije realizirano. Čak je u jednoj objavi spomenuta brojka 110 što bi se moglo odnositi na Nokia 1100 uređaj, inače prvi planirani Android smartfon „nove“ Nokije.

 

“7.16 110 in the age of intelligent machines”

Imajte na umu da su objave s Meizu profila prevedene na engleski te su zbog toga pomalo smiješne :).

Nokia je čak objavila novi oglas za posao u kojem traži menadžera koji će usko surađivati s potencijalnim strateškim partnerom kod izrade smartfona, surađivati na izradi kratkoročnih i dugoročnih strategija te voditi službeni tim za Nokia račun?!. (Izvor)

 

Koliko ima istine u svemu tome pitanje je, ali ćemo u narednim mjesecima otkrivati sve više informacija na ovu temu.

 

Via