Lenovo: Windows Phone je nepotreban kada su sve aplikacije na Androidu

MotoG vs Lumia 520

Dopredsjednik i direktor tehnološkog diva Lenova za Sjevernu Europu  David McQuarrie u intervjuu za V3 izjavio je poprilično zanimljive stvari po pitanju Microsofta, Windowsa 10 i Windows Phonea.

Cilje Lenova na području sjeverne Europe, a i globalno, je vratiti Motorola brend. Podsjećamo, Lenovo je od Googlea otkupio Motorolu, koja sada posluje kao neovisna tvrtka u vlasništvu Lenova. Na tom putu McQuarrie je najavio i moguće predstavljanje Motorola Windows 10 Mobile uređaja u budućnosti. Zanimljivo je razmišljanje Lenova kako bi veća ulaganja u Windows Phone/Mobile bila nepotrebna jer su sve Microsoftove aplikacije već dostupne na Androidu.

Microsoftova strategija može biti dvosjekli mač. U jednu ruku širenjem ponude aplikacija na konkurentske platforme pojačat će prisustvo svojeg imena na tržištu, ali domaća mobilna platoforma veoma lako može nastradati jer nema značajnijih faktora koji bi privukli korisnike.

McQuarrie je rekao da je veoma uzbuđen i optimističan po pitanju Windows 10 OS-a. Kaže da je prvi put nakon mnogo godina tržište uistinu zainteresirano za prelazak na novi OS.

Cijeli intervju možete pročitati ovdje.

via