Prodaja HERE-a: HERE će postati zajednička tvrtka svih proizvođača automobila; cijena do 3 milijarde eura, a patenti veliki problem oko dogovora

Die-Here-Kartendienste-sind-nach-dem-Verkauf-des-Handy-Sparte-an-Microsoft-ein-wichtiges-Standbein-des-finnischen-Konzerns

Nakon što je Bloomberg objavio kako je dogovor između Nokije i njemačkih proizvođača u završnoj fazi, The WSJ i njemački magazin Manager Magazin tvrde kako je dogovor postignut, a jasna je i  cijena prodaje koja iznosi 2.5 milijardi eura, odnosno 2.7 milijardi dolara. WSJ također tvrdi kako će nakon potpunog preuzimanja HERE-a od strane Nijemaca, njemački konzorcij ponuditi udjele u firmi i ostalim globalnim proizvođačima automobila. Takav pristup bi uvelike ojačao kapital kojim bi raspolagao HERE, a tvrtka bi postala još veći konkurent Googleu i tako bi smanjila bilo kakvu mogućnost monopola na tržištu. Globalni igrači kojima je ponuđen udjel u HERE-u su Fiat Chrysler, Renault, PSA, Ford, Toyota i General Motors. Dakle, svi globalni igrači u autoindustriji.

Reuters ispravlja WSJ – dogovor nije postignut, a cijenu stavlja između 2.5 i 3 milijardi eura. Dogovor, prema WSJ, još nije do kraja postignut jer su problem patenti. Audi, Daimler i  BMW žele potpunu kontrolu nad HERE-om  i intelektualnim vlasništvom HERE odjela. Nokia se s tim ne slaže i traži da određeni patenti vezani uz navigaciju, a s tematikom povezivanja uređaja na mreže,  ostanu u njezinu vlasništvu. Riječ je o patentima koji opisuju povezivanje autonomnih automobila na bežične mreže. Budući da će tržište autonomnih automobila u budućnosti vrijediti preko 50 milijardi dolara, Nokia želi ubrati koji postototak te vrijednosti na račun ključnih patenata koji su trenutno u njezinom vlasništvu.

Službena objava preuzimanja očekuje se krajem mjeseca, iako je moguće da se dogovor ne postigne u tom periodu zbog ozbiljne rasprave oko vlasništva patenata.

via