Recenzija: Microsoft Lumia 640 XL (#ConnectsTrial)

640xl Naslovna
Microsoft je svoju epohu Lumia uređaja otvorio s modelom 535 koji je unatoč pohvalama zbog znatno poboljšane hardverske ponude prošao poprilično neslavno zahvaljujući greškama sa zaslonom pa je model ubrzo zamijenjen Lumijom 540. Microsoftu je definitivno trebao smartfon koji bi ga trebao izdignuti od do sada predstavljenih te ga pomalo odmaknuti ka cjenovno moćnijim kupcima. Lumia 640, odnosno Lumia 640 XL o čijoj se recenziji i radi je napravila upravo to. Model je došao s danas potrebnim velikim zaslonom dijagonale 5,7 inča, jakom baterijom (3000 mAh), nabrijanom 13 MP kamerom, nfc-om, prednjom 5 MP kamerom i svime ostalim što je tržištu trebalo. Serija 6 Lumia uređaja je od svojeg postanka bila eksperimentalna ali i glavno oružje na tržištu uz Lumije donjeg cjenovnog ranga. Lumia 640 XL ukazala se na MWC događaju ranije 2015. godine i pokazala se doista zanimljivim modelom, vrijednim pogleda korisnika konkurentskih platformi unatoč činjenici da WP trenutno ne kotira najbolje (3% udjela u opadanju). Kako nam se dopala ova Lumia pročitajte u nastavku ili odmah skoknite na kraj recenzije te pogledajte njeno video izdanje.

Prvo isprike na dosta kasnijoj objavi recenzije no uslijed privathih obveza trenutno nisam u mogućnosti sve odraditi u propisanom vremenu. Kako je ova recenzija napravljena ujedno za naš partnerski blog Mob.hr u cijelosti je pročitajte tamo. (Review is currently posted with our partner blog, Mob.hr)

Naknadno će biti udomljena u cijelosti na Nokiamob-u :). Ugodno čitanje!

  • Andy Mili

    dva tjedna koristim 640 xl lte, aparat me zaista oduševio mada u odnosu na L920 koju sam nakon dvije i pol godine besprijekornog služenja prodao, nema tako dobru kameru i glance. jedan od razloga prodaje je i WP 10, jedva čekam. aplikacije na 640-tki zaista “lete” i šteta što Microsoft bolje ne eksploatira svoj perfektno optimiziran OS


    • Mene je mob oduševio, ajde Glance nije potpun i nema bežičnog no sve ostalo je na mjestu

  • dxdy

    koristim 640 LTE (nije XL) nekoliko dana i prisilio sam se da se odvojim od dobre stare 920… odlična je i super, jedine zamjerke su na kameru (slike su vrlo dobre ali previše ih softwerski obrađuje) i glance ekran nije potpun, odnosno ne podržava sve opcije da pokazuje….. znači ako vam nije nužno da uzimate XL (eventualno zbog kamere i veličine), i obična 640 će poslužiti….