Video: Recenzija Nokia N1 tableta (Mobilissimo.ru)

N1 mopbilissimo review

Nokia N1 tablet je nakon prodaje Odjela za uređaje i usluge Microsoftu došao kao melem na ranu svim Nokia fanovima. Međutim, melem se pretvorio u jednokratni flaster koji je ubrzo otpao s rane s obzirom na brzinu plasiranja uređaja na tržište kao i dozu promoviranja istog. Uređaj je dostupan tek na kineskom i tajvanskom tržištu a moguće ga je nabaviti u Europi putem internet trgovina, no opet se postavlja pitanje gdje ga poslati na servis ako vam se što slučajno dogodi. Naravno, ovaj tablet nijebaš čista punokrvna Nokia, jer je ipak proizveden u Foxconnovim pogonima, ali pod striknim nadzorom finske kompanije.

Sve u svemu, pokušao sam doći do tableta od određenih trgovina no za sada bez previše uspjeha pa su svi zainteresirani osuđeni na recenzije raznoraznih portala koji su imali više sreće. Prenosim vam rezenziju rumunjskom Mobilissimo portala koja traje oko 30 minuta. Zanimljivost ove recenzije je u jako dobrom testiranju svih mogućnosti uređaja, poput svjetline zaslona, kvalitete zvučnika i različitih benchmark testova te je uređaj jako dobro prikazan. Interesantno je i da ima instaliranu Google uslugu kao bilo koji drugi Android tablet. Uređaj je iznimno brz i fluidan te djeluje jako lijepo u aluminijskom kućištu. Unatoč popriličnom nalikovanju na iPadMini 3, Nokia mu je ipak dala nešto profinjenije crte pa će ovaj tablet sigurno mnogima biti primamljiviji u odnosu na iPad ili neke druge.

 

Također moram spomenuti da mi se izgled Z Launchera na tabletu mnogo više dopada od izgleda istog na mobilnom uređaju. Kod N1 su ikone trenutno željenih aplikacija posložene u mrežu dok su kod uređaja one posložene kao lista čime je broj aplikacija na početnom zaslonu smanjen. Dobro, jednostavnim pisanjem slova se lako može doći do željene ali opet, čemu pisatzi ako ih više njih stane na zaslon.

Via