Objavljene fotografije #Nokia C1 uređaja!

Nokia-C1

Nakon što smo nedavno imali prilike vidjeti prve renderirane prikaze Nokije C1, budućeg Nokia smartfona na Android platformi, objavljene su prve prave fotografije tog uređaja. Na njima se vidi kako C1 doista prati oblike grafičkih prikaza i da je riječ o dizajnu nalik na Nokijin N1 tablet zahvaljujući oblim linijama monokućišta (od aluminija?) koje se spajajaju direktno na prednju staklenu plohu. Dizajn je vrlo jednostavan, a položaj kamere i LED bljeskalice u ovalnom dijelu straga podsjeća malo na nekadašnje Nokije iz Lumia serije. Nokia je poprilično dobro iskoristila prednju plogu gdje oko zaslona nema praznog prostora ili ti bezela, što je vrlo pohvalno.

Nokia-C1 (1)

Kao i LG G3, C1 nema fizičke kontrolne tipke već je donji dio zaslona iskorišten za kapacitivne kontrolne tipke što će mu dijelom umanjiti iskoristivu dijagonalu zaslona. Fotografija s prednje strane nam potvrđuje kako će ovaj uređaj koristiti Android os no nije nam poznato u kojem će obliku on doći, s Nokijinim Z Launcherom ili klasično. Sprijeda se još nazire i prednja kamera koja bi po nekim informacijama trebala imati 5 MP, dok bi ona stražnja trebala imati 8 MP.

Nokia-C1-leak

Uređaj će vrlo vjerojatno biti srednjeg cjenovnog ranga sudeći po dijagonali zaslona ali i ubačenim kamerama. Za sada nema naznake kada će Nokia C1 biti predstavljena, ali sudeći po fotografijama i ubrzanom ritmu predstavljanja novih Lumija s Microsoft logom, možda se to dogodi kroz koji mjesec?!

Via