Objavljeni prikazi #Nokia #C1 uređaja?!

nokia-c1_1

Negdje krajem prošle godine pojavila su se prva nagađanja oko budućeg Nokia smartfona koji bi trebao pokretati Android os. Nakon predstavljanja Nokia N1 tableta kojeg je Nokia u potpunosti dizajnirala i specificirala, pravim fanovima se vratio osmjeh na lice. Odmah nakon su procurile nekvalitetne fotografije Nokia C1 uređaja što je dodatno rapirilo vatru. Izgleda da sve nije bilo lažno i da je Nokia dosta već zasukala rukave i radila na dizajnu povratničkog uređaja koji bi trebao biti predstavljen jednom kada joj istekne zabrana izrade smartfona iz ugovora kojeg je potpisala s Microsoftom glede prodaje Odjela za uređaje i usluge.

nokia-c1_2

Upravo su na kineskoj mreži Weibo procurili renderi vrlo vjerojatnog Android uređaja C1 koji nosi Nokia logo na sebi. Riječ je o elegantnom dizajnu, nalik na N1 tablet a po svemu sudeći uređaj bi trebao biti vrlo tanak s odličnim omjerom površine zaslona na prednjoj plohi. Već prije se nagađalo kako će uređaj imati 5 inčni zaslon, Intelov chipset, 2 GB RAM-a, 32 GB interne memorije te 8 MP kamerom straga i 5 MP kamerom sprijeda što C1 svrtava u srednju klasu. Za sada nije poznato koju će verziju Androida uređaj pokretati, ali ako ćemo ga tek vidjeti negdje u 2016. godini vrlo vjerojatno će to biti verzija 6.

nokia c1 android

Ostaje vidjeti koliko su ovi prikazi stvarni, odnosno koliko će pravi uređaj uopće nalikovati na njih. Ako pogledate prvotni prikaz C1 uređaja (poviše), možete vidjeti da poprilično nalikuje na njega. Definitivno veseli činjenica da Nokia poprilično radi na budućim uređajima te će vjerojatno u skoroj budućnosti biti još nekoliko ovakvih prikaza.

Via