Microsoft o Windows 10 Mobile: Mi smo ti koji odlučujemo kada će ga korisnici dobiti

microsoft-minimalni-hardverski-zahtjevi-za-windows-10-mobile_1437571960

Premda je Microsoft jednom izjavio kako je on taj koji će odlučiti kada će korisnici takozvanih “starijih” Lumia uređaja dobiti Windows 10, sada je još jednom to potvrdio odgovorom na to pitanje WMPoweruser bloga.

Naravno da su nam svima u sjećanju sve dosadašnje nadogradnje i iščekivanja kada će se tele operateri smilovati i konačno nam pustiti neku za naše Lumije. Evo što je Microsoft odgovorio na pitanje WMPuser bloga.

“Microsoft is working closely with mobile operators to leverage their testing and our flighting to meet and exceed current quality bars. We will use their input but will decide when to send the updates out based on input form Mobile Operators and our Windows Insiders.”
  “The optimum way to ensure our customers are running the best Windows is to get them the latest updates for Windows 10. Delivering Windows 10 as a service means we can offer ongoing security updates, new features and capabilities – we’d like to make sure people can get access to the latest Windows 10 updates as soon as they are available.

Ukratko, Microsoft je izjavio da usko surađuje s mobilnim operaterima koji su dio Insider programa, testiraju softver i šalju povratne informacije Microsoftu koji potom odlučuje kada i koji će uređaji dobiti novi os. O sličnoj temi smo i pisali gdje Vodafone Australija testira W10 Mobile za Lumie 630 i 640. Ali postoji i jedan detaljčić koji ne stoji nigdje a to je vrijedi li ovo pravilo za sve buduće nadogradnje ili samo za Windows 10 Mobile. Kako god bude prvo neka dođe Windows 10 Mobile a onda ćemo razmišljati o budućim nadogradnjama.

WMPoweruser