Objavljen render te specifikacije uređaja Microsoft Lumia 650 a.k.a. Saana?!?

lumia 650 Saana

Premda je Microsoft najavio rezanje broja Lumia modela kako bi sanirao nastale gubitke, izgleda da će ta politika postati realnost tek naredne godine, ili narednim modelima jer je upravo objavljen render Lumije 650. Uređaj se prvi put spomenuo ovo ljeto, preciznije u lipnju pod kodnim imenom Saana. Adduplex je također prije najavio testiranje uređaja oznake RM-115(0,2,,4,6) pa je vrlo moguće da je upravo riječ o Lumiji 650 što sugerira i sat na renderu.

Zajedno s renderom su objavljene i specifikacije koje i ne izgledaju pretjerano obećavajuće s obzirom na postojeće Lumije 640 i 640 XL koje barem u pogledu procesora djeluju mnogo zahvalnije.

 

  • Procesor: Qualcomm MSM8909 Snapdragon 210
  • Zaslon: 5″, 720p rezolucije
  • Baterija: 2000 mAh
  • Podrška za Glance screen opciju
  • Nema dodijeljene tipke za kameru
  • microSD

 

Naravno, lista specifikacija je vrlo osnovna i ne otkriva previše a često se zna dogoditi da je procesor slabije klase bolji od prethodnika jače klase. Vidljivo je još da će ureaj imati prednju kameru kao i senzore za ambijentalno osvjetljenje i gašenje zaslona.  S obzirom na dizajn, Lumia 650 više vuče na trenutne Lumije 950 premda je nemoguće suditi po prikazu prednje strane.

 

Nekako se nadam da je ovdje riječ o Lumiji 350XL a ne nasljedniku Lumije 640, premda je moguće da će Lumia serije 6 doživjeti još jednu degradaciju i postati novi uvod u super jeftine smartfone s Windowsima 10. Kakva su vaša promišljanja?

 

Via 1 / 2