Kristina Björknäs napustila Microsoft!

Kristina Microsoft

Još jedan poznati i priznati stručnjak koji je radio na razvoju optike u Nokiji, ponajviše na razvoju kamera Lumia uređaja 930 i 830 je napustio Microsoft Mobile. Riječ je o Kristini Björknäs, fizičarki koja je u Nokiji i sada Microsoftu provela 12 godina, a većinu svojeg rada je usmjerila na razvoj optike i kamera za Lumia uređaje. Kristina je surađivala blisko s Juhom Alakarhuom koji je jedan od kreatora PureView načina fotografiranja, odnosno oversamplinga uvedenog s Nokijom 808 PV. Inače, vrijedi spomenuti da je nedugo nakon prodaje Odjela za uređaje i usluge Microsoftu, isti  napustio Ari Partinen, vrhunski fotograf i isto tako vrhunski stručnjak koji je radio na ponajboljim kamerama Nokia/Lumia uređaja te je svoje iskustvo ponio u Apple. Nije ni čudno da su posljednji iPhoni upravo zahvaljujući Partinenu napredovali u pogledu fotografije.

Kristina Björknäs on Twitter

Walking away from Microsoft on my last day: 12 years at Nokia and Msft. Thankful for the good times… https://instagram.com/p/9lgy-kPDth/

Za sada nije poznato gdje će Kristina nastaviti svoju karijeru, ali me ne bi začudilo da je ugrabi koji konkurentski proizvođač mobilnih uređaja. neka joj je sa srećom u budućim poslovnim pothvatima.