Galerija: Nokia DC-18 i Nokia DT910

DC-18_DT910_2Nokia je standardno uz svako predstavljanje novih Lumia predstavila i pripadajuću dodatnu opremu, koja se teško mogla pronaći na našim područjima. Microsoft je donekle nastavio tu tradiciju, ali ne u obujmu u kakvom je Nokia to radila. Neki od najboljih komada originalne Lumia dodatne opreme, koje krasi i relativno visoka cijena, su i prijenosni punjač DC-18 te stalak za bežično punjenje DT910, koji su trenutno, uz Fatboy jastuk, na velikom popustu kod Edigitala.

DC-18-DT910_naslovna_Lumia_dodatna-oprema DC-18_DT910

Nokia DC-18

DC-18_3

Nokia DC-18 prijenosni je punjač/baterija malog kapaciteta od 1720 mAh. Ako posjedujete neku od Lumija nižeg cjenovnog ranga, ova baterija bit će dostatna za jedno punjenje. Većina aktualnih Lumia imaju kapacitet baterije oko 2000mAh, što znači da će DC-18 i za te uređaje obaviti solidan posao punjenje do 80% kapaciteta baterije. Ako ste kojim slučajem vlasnik Lumia uređaja s 3.000mAh i više, onda ovaj lijepo dizajnirani prijenosni punjač možete preskočiti.

Nokia DC-18 dolazi u standardnom pakiranju za Lumia dodatnu opremu. Lijepog je četvrtastog dizajna, a proizveden je u više boja, koje su bile aktualne za vrijeme Nokia Lumia ere. S jedne strane se nalazi indikator napunjenosti, dok je s druge strane ugraviran Nokia logo. Treba naglasiti kako uz DC-18 ne dolazi adapter za zid, kao ni sa DC-21,  pa je poželjno imati jedan kod kuće.

Nokia DT910

DT910-2

Nokia DT910 jedan je od bežičnih punjača kompatibilnih sa većinom Lumia srednjeg i višeg ranga. Riječ o stalku za bežično punjenje koji podržava i NFC uparivanje. Primarna uloga NFC-a je pokretanje određene aplikacije kada se uređaj stavi na punjenje. Tako možete odabrati kada naslonite Lumiju na stalak da se pokrene bilo koja aplikacija. To može biti korisno kod aplikacija društvenih mreža kojima se automatski osvježava sadržaj ili za prikaz vremena, kalendara, kalkulatora. Općenito, prednosti i mane bežičnog punjenja svima su već vjerojatno poznate. Da ponovimo, prednosti su jednostavnost i atraktivnost, a mane su sporije punjenje i moguće veće zagrijavanje uređaja. Meni osobno su bežični punjači praktični iz razloga što nema potreba za potragom za kablovima i adapterima, a ako živite u većem kućanstvu i vaš uređaj jedini podržava bežično punjenje, DT oprema za bežično punjenje može doći kao spasenje od borbe s ukućanima za standardne punjače.

DT910-3 DT910-L720

Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih za DC-18 i DT910, slobodno ih postavite u komentarima.