GSM Arena napravila test zaslona na Lumiji 950 – što mislite kakvi su rezultati?

gsmarena_001

Tek što je počela prodaja Lumija 950 i 950 XL neki su počeli sa svojim neobjektivnim ocjenjivanjem uređaja, pogotovo što se tiče zaslona. Bilo je i kod nas u Hrvatskoj primjera da su neki kazali da je zaslon Lumije 950/950 XL ispran, da ekran vuče boje prema zelenom spektru, da je oštar ali djeluje malo iscrpljen. 

Sva sreća da postoje i neki blogovi koji prije nego što nešto napišu to i provjere. Tako je i GSM Arena napravila dosta testova na Lumiji 950 a jedan je bio i na zaslonu (kalibracija) te je napravila usporedbu sa ostalim mobilnim uređajima i došla do iznenađujućih rezultata.

lumia-950-screen

“Another positive remark we have about the screen is excellent color rendering. The average DeltaE is only 1.9, which is perhaps the lowest average we’ve seen on a mobile phone. You have got to remember that anything below 3 is considered calibration-level color accuracy so we’re really happy with the fact that Microsoft provides such color accuracy out of the box. Under direct sunlight, the Lumia 950 retains excellent contrast and stays legible even in brightly lit environments.”

“Još jednu pozitivnu napomenu imamo za zaslon gdje je odaziv boja izvrstan. Prosječan DeltaE je samo 1,9 što je možda i najniža prosječna vrijednost koju smo vidjeli na mobilnom telefonu. Imajte na umu da se za sve ispod 3 smatra se da je točnost boje na razini kalibracije, tako da smo jako sretni s činjenicom kako je Microsoft pružio takvu preciznost boja. Pod izravnim sunčevim svjetlom zaslon Lumije 950 zadržava odličan kontrast i ostaje čitljiv čak i u jarko osvijetljenim okruženjima.”

Ako želite cjelokupne rezultate testiranja pogledajte na GSM Arena

WMPoweruser