Microsoft ponovno predstavio novu aplikaciju za konkurentski os

selfie

Microsoft je ponovno predstavio novu aplikaciju iz vlastite radionice za konkurentski os. Riječ je o Microsoft Selfie aplikaciji namijenjenoj iOs-u. Aplikacija je po svojoj namjeni slična nekadašnjoj Nokijinoj Lumia Selfie aplikaciji gdje nakon okidanja selfija se na njega primjenjuju različiti efekti nebi li vam pomogli ispasti dopadljivije vlastitom i tuđem oku. Sve je to u redu i pametno da Microsoft svako malo predstavlja slične aplikacije za vlastiti os, ako ne istovremeno barem u nekom krećem vremenskom roku. Doduše, Lumia Selfie je jako dobra aplikacija pa u ovom slučaju cijela priča i ne predstavlja toliki problem, ali Lumia Selfie nije promijenila dizajn već godinu dana ako ne i više. Jedina dobra stvar kod cijele stvari je Nokia Lumia 930 na reklamnim snimkama :).

Čak je izvršni direktor Microsofta u Intervjuu za BuzzFeed rekao kako je udio Widows (Phone) mobilnih uređaja loš (njegovim riječnikom neodrživ) ali da će Microsoft podići popularnost svojih usluga šireći ih na druge platforme. To nikako nije dobro za WP no vjerojatno više nade polaže u Windows 10 (Mobile) kojeg će prema njemu developeri objeručke prigrliti i raditi aplikacije. Lumije su loše prošle u 2015. godini a sljedeće bi ih Microsoft mogao zamijeniti Surface modelom u top segmentu s obzirom na loš start Lumije 950/950XL, odnosno popriličan broj negativnih komentara korisnika i recenzenata. Volio bih da se Microsoft u Hrvatskoj trgne pa nam pošalje koji primjerak na maltretiranje s dobrim ciljem kako bi i sami vidjeli u čemu je problem i može li ga se otkloniti bez štete za krajnje kupce.

Ukupno gledajući 2016. bi mogla biti blagonaklona Lumijama ako se ispostavi da ljepotica u tijelu Lumije 850 ipak postoji i ako model 750 bude uspješno sklopljen. Ako sve skupa i ne završi dobro za Lumije, tamo krajem 2016. nam stižu novi Nokia smartfoni pa opet imamo alternativu s dobrim starim Nokia logom sprijeda i straga 🙂

Sretni i veseli bili i okinite koji Lumia Selfie 🙂