Video: Mob.hr recenzirao Lumiju 950 XL

Lumia-950XL_1

*Dodana je video recenzija*

Ekipa iz partnerskog portala Mob.hr je objavila poprilično opširnu recenziju Microsoft Lumije 950 XL. Autor, inače korisnik Android uređaja, nije baš bio sklon WP platformi uslijed čega su Lumije u njegovim očima često doživljavane kao ukras na tržištu. Međutim, nakon dvotjednog korištenja 950XL mišljenje mu se poprilično izmjenilo. Definitivno dijelim njegovo mišljenje kako je Lumia 950 XL trebala biti drugačije izvedena, možda kao nesuđena? Lumia 850 s aluminijskim okvirom, no uređaj je po njemu doista top model. Tu titulu je dobio zahvaljujući najboljoj kameri na tržištu smartfona koja je pomela i kameru smartfona LG G4 (inače ponajbolje kamere u svijetu Androida). nadalje, Windows 10 Mobile je po njemu značajno napredovao i vrijedan je testiranja.

mob 950 xl prednosti nedostatci

Recenzent,  na prvu, ne preporučuje uređaj Android i iOs korisnicima uslijed njegove pretjerane cijene. Slažem se tu s njim, jer za 40% manju cijenu se može kupiti izvrstan vrhunski smartfon iz Android tabora. No, Lumia 950 XL je korak u pravom smijeru, pogotovo nakon 930 koja je u svojem početku imala kud i kamo više problema.

Da mnogo ne duljim, skoknite na Mob.hr i pročitajte recenziju.

 

Evo i video recenzije za ljenjivce 🙂

  • Martina Rašan-Palić

    Evo da se i ja uključim malo. Koristim 950 tjedan dana. Prešla sam sa androida,priviknula sam se brzo. Sve sto sam do sada koristila je odlično. Mobitel je inace vrh zbog svega osim sto ima jedan nepremostiv problem za koji neznam dali se dogada samo meni ili i drugima. Baterija je katastrofa,pod tim mislim da za 1 sat korištenja surfajući po netu potrosi 20%. Drugi primjer je kada sam gledala potrošnju tijekom cijelog dana s tim da nisam imala uopce uključen interent,samo povremeno na par minuta i imala sam 4 poziva,do navečer je baterija bila skoro gotova. Na stranim forumima sam čitala da nekima uz sve i svega uključeno tek navečer dode na 50%. I uz to sve, meni se mobitel kada ga koristim za internet počne grijat,kasnije se zagrije po mom mišljenju malo previse. Ima li itko takvih problema? Pomagajte,

  • Gagi990

    Samo bi voleo da vidim gde to on nadje 40% jeftinija android konkurencija, Lumia 950 se moze naci vec u Bosni u Š radnjama za 500 eura na crno jos nize, a Samsung S6 je tu istom cenovnom rangu od 450-500 eura, jedino u ovlastenoj randji kosta kao i sama Lumia kod Mobisa.Sto se tice rencezije ne da je realna vec vise nego realna sto ja vec pricam OS je nanivou drugim samo brzina i stabilnost jos, ali fale te app 🙂

    • Bugy

      Fale fale app druze a da dolijem ulje na vatru i postojece su jako slabe pa ti kao sto si jednom rekao da si windosovac ja sam isto jos od prvog windows phone lg e 900 optimus sa wp 7,sada lumia1020, znaci od samog starta. I vise mi je muka da ti pravo kazem cekati da naprave kako spada neki app. Hajde samo pogledaj Facebook ap za razliku od Androida i iOs-a osakacena fali pola funkcija o viberu isto tako messengeru isto djaba ti fluidnost sistema ako su app preko one stvari napravljene samo da ih ima a osakacene funkcijama. Mene to kao korisnika frustrira a neda mi se vise i cekat pa sada cekam da nam kompanije predstave svoje flagshipe u 2016 godina pa da vidimo sto se nudi na android polju, tko zna mozda se do ljeta i wp popravi, budemo vidjeli.

  • Bugy

    Ruku na srce, recenzija je odlicna. Ali braco mila pa mene je bas razocarap taj novi w10m, pa mi koji smo razmisljali dati 700 eura za kojih sam citavo ljeto stedio halo oni nama nude piz.ar..u. Prakticiki na ovo sto su izbacili nije im ni trebao Windows Insider ili kao da je jos u sklopu. Ne znam koja im je to politika prvo izbacit mob sa nedovrsenim os-om pa onda nakon sto ga popljuju izdavat nadogradnju. Ja se nadam da ce se Marin barem nekako dokopat 950tke pa da joj dusu izvadi i da nam iznese crno na bijelo sve sto se tice w10m, ili neko drugi iz te njegove ekipe.


    • Čim mi dođe u ruku kreće maltretiranje 🙂

  • john

    Kamera je dobra no ne mogu se sloziti da je i najbolja posto nema phd sto je u danasnje vrijeme prilicno bitno i potrebno. Da je kao takva postojala prije nekoliko godina, bila bi broj 1.

    • dxdy

      sigurno nisi koristio ijednu Lumia pureview kameru kad si to napisao…

    • Idijot

      Ne znam što je phd i koji mob uopće to ima.Jedina zamjerka Lumia Camere je što nema laserski fokus.Nije potreban,ali svaka čast LG-u što je prvi to napravio.U svemu ostalom je daleko ispred svih.

      • dxdy

        push here dummy

        • Idijot

          Hvala,ali kaj im to znači?Ne prijevod jer znam prevest,već čemu to služi i,po mogućnosti,kako izgleda?

          • dxdy

            određene opcije za “neznalice” da bi dobili određene efekte. to je većinom glupost i dobro je što nema, a ima masu aplikacija koje imaju te opcije i onda je najbolje da ne unakaze defaultnu kameru s time…

          • Idijot

            Thanks.Pa na Camera aplikaciji može modificirat apsolutno sve što poželi i ima upute kako to koristit tak da ne kužim kaj je on zabrijao…

          • dxdy

            ma uzmi za primjer npr Camera360 Sight… to bi bila kao PHD… klikneš na ona 3 kruga i klikneš efekt koji želiš i uslikaš….


      • Doktorat? hehe…šala…

  • dxdy

    ne znam što ljudi govore da je 950XL prevelika… uopće nije… evo za usporedbu veličina Lumia 640 LTE i 950 XL TPU maskice…

  • zeljko gti swift

    androidasi se boje priznat da je vrhunski mob pa izmisljaju ne valja ovo ne valja ono :))))

  • dxdy

    Tko pati na izgled samo jedna riječ: Mozo. Za 60 € imate kompletno drugačiji mobitel

    • Gagi990

      Mislim da je 60 eura previse na cenu od 700-750 eura, mogli su u ovoj ceni stiaviti i metalni okvir, pozadi ostaviti plastiku i tu nema price, ali sta je tu je sada 🙂

      • dxdy

        to je okvirna cijena ovisno o maski plus otprilike 11 eura za poštarinu… a na eBayu i Aliju imaš maski za 5-10 eura pa biraj… 60 eura mi nije puno ako sam 170 eura već dobio na poklon od Microsofta za kupovinu u Njemačkoj 😉


        • Znači uspio ti je pothvat? I što si uzeo, 950XL?

          • dxdy

            kupljena je prije 12 dana, a Display Dock je stigao prekjučer (kod kolege s njemačkom adresom), s obzirom da kažu da treba čekati 4 tjedna, ovo je bilo superbrzo.. sad samo kolega treba dostaviti… kod Display Docka treba njemačka nanoSIM kartica u uređaju da bi se dobio promotivni kod u Lumia Offers aplikaciji, onda treba dobit mail od Microsofta sa linkom na trgovinu i naruči se Display Dock.

    • Mirko Lukic

      Naručio 🙂

  • zeljko gti swift

    procitana od prvog do zadnjeg slova:)))


    • Dobro napisana recenzija. Objektivnija od mnogih Android lovera 🙂