Što napraviti kad vam se zamrzne uređaj na Windows 10 Mobile!?

291AF06D00000578-3098980-image-a-26_1432721101591

Valjda ne postoji niti jedan korisnik Lumija uređaja a da mu se barem jedanput nije uređaj zamrznuo to jest ostao trenutno potpuno beskoristan. U nekim slučajevima za to pomaže da se izvadi baterija ali u većini Lumija to nije moguće napraviti pošto je baterija neizmjenjiva. Kod WP 8.1 OS-a sličan problem (Soft Reset) rješavali smo tako da smo držeći odjednom tipke za isključivanje i stišavanje zvuka držali jedno 10 sekundi a onda bi uređaj za vibrirao te se ponovo pokrenuo.

hardreset

Za uređaje na Windows 10 Mobile OS-u postoji druga, nova kombinacija tipki koje vam mogu pomoći s oporavkom vašeg trenutno neupotrebljivog ili zamrznutog uređaja. Ovu kombinaciju je slučajno otkrio jedan čitatelj Janik sa Dr.Windows.de bloga te ju dojavio. Evo kako se radi taj “super-soft reset”:

Istovremeno pritisnuti tipku za glasnoću (smanjivanje i pojačavanje zvuka) tri puta – nakon toga uređaj bi trebao tri puta za vibrirati, zaslon će zatreperiti.

Nakon ovoga uređaj se ne gasi nego se nastavi koristiti bez ikakvih promjena. Ovaj Soft Reset služi za otklanjanje problema prilikom zamrzavanja kod nekih aplikacija ili postavki.

WindowsUnited.de/Dr.Windows.de