Test: #MESC servis brzo i uspješno popravio našu #Nokia Lumiju 830

Naslovna MESC 830

Jedini službeni servis za Nokia / Microsoft uređaje je Mobis Electronic Service Center, odnosno skraćeno M.E.S.C. Ova tvrtka je inače tvrtka kći većeg Mobisa, službenog uvoznika nekadašnjih Nokia danas Microsoft Lumia uređaja te mnoštva drugih. MESC je u Hrvatskoj bio i Nokia Care centar što bi značilo da ukoliko ste u Zagrebu, što mu je dodatno davalo na važnosti, pogotovo nama vlasnicima (Nokia) Lumia uređaja. MESC je nebrojeno puta bio tema komentara, često s negativnim predznakom glede duljine popravaka uređaja, ali i nekvalitetnih zahvata na njima pa smo odlučili iskušati sreću s našom Lumijom 830 kojoj su nedavno prestale raditi kapacitivne kontrolne tipke. Uređaj je kupljen u trgovini eDigital i imao je službenu dvogodišnju Nokia EU garanciju što znači da ju je MESC dužan popraviti u slučaju da kvar nije uzrokovan nespretnim rukovanjem vlasnika.

Problem kapacitivnih tipki je inače poznat i hardverske je prilike pa sam uređaj poslao na servis. Uređaj sam vratio u originalno pakiranje, s punjačem, izvađenom baterijom i priložio sam garanciju s računom te kratak opis problema kao i sve prethodne radnje kojima sam pokušao ponovno osposobiti uređaj. Lumia je otišla u Zagreb iz Splita 02.12.2015 (srijeda) i vratila se popravljena 07.12.2015. U radnom nalogu MESC-a je stajalo kako je riječ o kvaru uslijed korištenja uređaja (vjerojatno kako bi pravdali popravak Microsoftu) te da je uređaj popravljen zamjenom prednjeg kućišta a softver ažuriran. U prilogu je dostavljena lista koja sadrži sve obavljene testove.

Uređaju je zamijenjen cijeli zaslon, prema opisu iz radnog naloga zajedno s aluminijskim okvirom. Naime, zaslon je zalijepljen za okvir pa je jednostavnije zamijeniti ga zajedno s njim kako ne bi oštetili strukturu uređaja.  Tome u dokaz ide i nalijepljena traka oko okvira, osim ako nije riječ o vrlo precizno zalijepljenoj servisnoj traci. Najvažnije je da Lumia odlično radi, a sreća je naizmjerna s obzirom da je riječ o ponajboljem Lumia modelu i posljednjem koji je izašao s Nokia logom.

 

Uređaj je doista ekspresno napravljen i vraćen natrag na moje oduševljenje. Možda je to rezultat nekadašnjek ambasadorstva i vođenja ovog bloga, no takav način tretiranja pojedinih klijenata MESC-u ne bi donio pretjeranu slavu. Sve u svemu, osobna je preporuka poslati neispravan uređaj u službeni servis, pogotovo ako je uređaj još pod garancijom. Isto tako imajte na umu kako je starijim Lumijama istekao tzv. rok trajanja pa će doći do nestašice rezervnih djelova i nemogućnosti daljnjeg popravljanja pa ako trebate nešto popraviti napravite to ubrzo.

Treba napomenuti kako nije riječ o promotivnom članku već jednostavno o testu napravljenom kao reakcija na mnoge kritike upućene ka servisu. Zanima me jeste li slali Lumije na servis u MESC i kakvi su vam bili dojmovi pa ću komentare proslijediti ekipi gore u svrhu poboljšanja usluge. Pokušajte biti objektivni i u granicama pristojnosti :).