Dobra prodaja Lumija 950 i 950 XL iznenadila i Microsoft?!

2015-10-08_17-15-54

Microsoft je danas na svom službenom blogu objavio vijest koja je vjerojatno i njega iznenadila, a riječ je o veoma dobroj prodaji Lumija 950 i 950XL. Dobra prodaja nadmašila je zaliha uređaja na nekim tržištima i to značajnije u SAD-u i Velikoj Britaniji gdje su uređaji bili nedostupni i po nekoliko dana. Skloniji smo vjerovanju kako Microsoft nije proizveo/plasirao veliki broj uređaja kako bi testirao tržište, odnosno dovršio Windows 10 Mobile os koji je još uvijek (realno gledajući) beta fazi.

“The first Windows 10 phones, the Lumia 950 and Lumia 950 XL are now available worldwide and off to a great start, with initial demand outstripping our supply.  We’re working actively to resupply the many stores which ran out of initial stock. These are just a few of the recent highlights for Windows and our devices. We’re grateful for a strong 2015 and look forward to delivering more great experiences in 2016!”

Dobar dio portala nije baš na ovaj način dočekao nestašicu Microsoftovih  top modela na tržištu već su cijelu stvar protumačili kao određene probleme koje Microsoft ima s uređajima. Međutim, u anketi koju je proveo NPU blog nad svojim čitateljima, 78 % korisnika Lumija 90/950XL zadovoljni su svojim uređajima. Ne znam koliko će dobar početak prodaje top modela utjecati na povećanje tržišnnog udjela Microsofta u domeni smartfona, no dobra prodaja je nešto što mu je prijeko potrebno želi li početi zarađivati na tom segmentu proizvodnje.

NPU/Microsoft