#Navifirm+ ponovno aktivan posljednjim ažuriranjem

navifirm

U rubrici, ili podstranici bloga naziva Dojave i Prijedlozi možete nam dojavljivati bilo kakve vijesti vezane uz Nokiju, i sve što je iz Nokije proizašlo, nove zanimljive vijesti, nadogradnje aplikacija, testove aplikacija ili nam pak ostaviti prijedlog za unaprijeđenje bloga, za zamjenu “glavnog” urednika i slično. Posljednjih nekoliko godina otkada podstranica postoji ste nam slali mnošvo linkova, komentara, članaka koje bi mogli objaviti i na tome vam veliko, ogromno hvala. Ono što čini ovaj blog jedinstvenim iboljim je suradnja sa samim čitatejima, odnosno mogućnost oblikovanja bloga s vaše strane. Doista sam ponosan na sve nas koji ovdje provodimo sekunde, minute pa čak i nekoliko njih dnevno.

Jedna od posljednjih dojava je bila vezana uz prestanak funkcioniranja navifirm+ programa koji je Nokia entuzijastima služio i još uvijek služi za preuzimanje firmwera uređaja, još od prvih verzija Symbiana pa sve do danas kada imamo WP za Lumije. Navifirm je povezan s Nokia serverima odakle pristižu svi softveri za uređaje, no posljednjih dana zbog njihovog seljenja je program prestao raditi, a novo ažuriranje je riješilo taj problem. Međutim, trenutno nije moguće pretraživati firmware po “product code” uređaja, no autor je najavio kako će ta opcija biti omogućena s verzijom 4 koja dolazi uskoro.

Nadalje, određeni softevr uređaja nije više prisutan na Nokia serverima pa se izbacuje greška ‘404 File Not Found’, ali je softver i dalje prisutan na Navifirm+ serveru što rješava problem. Nova verzija Navifirma će biti dostupna u drugom tromjesečju 2016. godine.

Ako želite rutati svoje Symbian uređaje, ili preuzeti softver za svoje Lumia uređaje, skoknite na Symbian-toys stranicu i preuzmite Navifirm+ program.

Po kodu softver možete pretraživati na sljedećim stranicama:

Nokia and Windows Phone Firmware Downloader v 4.6

No Description

Nokia Firmware

Download Nokia Firmware or Nokia Flash Files using Nokia Product Code

 

Hvala dxdy na dojavi :).