S nadolazećom Redstone nadogradnjom Windows 10 Mobile mogao bi postati 64-bitni OS

microsoft-redstone-660x330

Prva velika nadogradnja Windows 10 Mobile OS-a,  koji još nije službeno pušten za većinu WP smartfona, mogla bi donijeti 64-bitnu arhitekturu sustava koja otvara veliki spektar mogućnosti za razvoj platforme. 64-bitni OS, za razliku od dosadašnjeg 32-bitnog, omogućio bi ugradnju više radne memorije u smartfone, bolje iskorištavanje procesora koji podržavaju 64-bitne OS-ove, što u konačnici razultira smarfonom koji će moći izvršavati zahtjevne operacije, nešto što je Microsoftu cilj s Continuum značajkom.

Za usporedbu, Apple je prvi predstavio 64-bitni OS 2013. godine. Godinu kasnije Google je predstavio 64-bitni Android. Microsoft, kao i uvijek, u određenim stvarima kasni za konkurencijom, ili bolje rečeno, fokusira se na stavke koje većini korisnika nisu presudne pri odabiru uređaja, pa je tako i sa 64-bitno arhitekturom OS-a. Vijest o dolasku podrške izvučena je u oglasu za posao kojeg možete pročitati u nastavku.

The silicon ecosystem is always evolving.   Windows across all device categories is readying for the introduction of 64 bit computing with the ARM instruction set (ISA).   Bringing a new ISA to market involves working both broadly and deeply across Microsoft from devdiv to WDG to Server to Office and others depending on the scope of product target.   Many hard system problems need to be discovered and solved to be successful.   The role also requires deep engagements in the silicon ecosystem too.

Responsibilities include:
Building the plan for ARM64 aligned with the Redstone wave
Identify the “big rocks” we need to move, solve, make it happen
Build the all up view of where we are, drive the schedule
Work to ensure the necessary hardware is planned for and delivered on time
Drive performance and compatibility goals, define and drive to key metrics

via: WMPU