Facebook stranica Microsoft Lumia Croatia postaje samo Microsoft Lumia s globalnim sadržajem

2016-02-22 (2)

Danas se na Facebook stranici Microsoft Lumia Croatia pojavila obavijest da će se stranica preimenovati u Microsoft Lumia. Meni to i ne bi to toliko smetalo da ne postoji i objašnjenje da ćemo od tada primati obavijesti na engleskom jeziku.2016-02-22 2)

Zar Microsoft misli da je službeni jezik u Hrvatskoj engleski pa da svi znaju taj jezik i da se njime služe dobro? Znači od sada bi trebali, kako stoji, dobivati obavijesti kreirane na internacionalnoj stranici. Da se slično događa i u našem susjedstvu dojavio nam je i naš Milorad koji je prenio istu obavijest ali sa Facebook stranice Microsoft Lumia Serbia.

2016-02-22 (1)

Ako imate Facebook stranicu otiđite na Microsoft Lumia Croatia i pogledajte kakve je komentare izazvala ova obavijest, a oni koji nemaju neka ispod pogledaju samo dio njih.

2016-02-22 (3)

Očito je kako Microsoft smanjuje trošak, odnosno pretjerano namnoženo ljudstvo u marketingu koji nije polučio najboljim prodajnim rezultatima. Ostaje mala nada u poruci da će na veće probleme pratitelji ove stranice dobiti odgovor na hrvatskom ili područnom jeziku, no sigurno će uzrokovati mnogo negodovanja.

Međutim, alternativa postoji i mi još uvijek nećemo preći na engleski jezik, premda razmišljamo uvesti finski za sve objave vezane uz Nokiju. #PiplMastTrastAs

Facebook Microsoft Lumia Croatia