HP: Elite X3 s dodacima koštat će manje od smartfona, laptopa i stolnog računala zajedno

HP_Elite_x3_Lead_docks

HP-ov direktor mobilne strategije Andy Nuttall u intervjuu za ITbusiness dotakao se tek predstavljenog Elite X3 uređaja. Već otprije o ovom superphoneu je poznato da će, kad jednom na ljeto bude u prodaji, imati top specifikacije, a zajedno s uređajem u pakiranju će doći Desk Dock, dok će se Mobile Extender dodatak prodavati zasebno.

Sve nas je kod ovog uređaja zainteresirala cijena. Jedan pogled na specifikacije ovog uređaja otkriva kako bi cijena trebala biti u rangu Android flagshipa, a zajedno s dodacima taj se iznos povećava.

Andy Nuttall je na pitanje o cijeni diplomatski odgovorio kako će uređaj, Elite X3 i Desk Dock koji dolazi s uređajem, te Mobile Extender zajedno koštati manje od zajedničkog troška prilikom kupovine smartfona, laptopa i stolnog računla zajedno. Kakvog smartfona, laptopa ili stolnog računala ostaje nepoznanica.

Ako bi gledali realno, u odnosu na konkurenciju, kakva bi cijena trebala biti, prodajni paket uređaj+Desk Dock mogao bi se prodavati za 799 eura (prema standardnom preračunavanju u kune – 7.999 kuna), dok bi se Mobile Extender mogao prodavati za do 199 eura (istom metodologijom u kunama – 1.999 kuna). U svakom slučaju do 1.000 eura bi HP realno mogao tražiti za svoj hibrid smartfona i računala. Na formiranje cijene samog uređaja mogla bi utjecati i konkurencija – Microsoft priprema top-Lumiju i Surfacephone čija cijena neće biti mala, a vjerujem da će i ostali Windows partneri predstaviti svoje W10M uređaje koji bi mogli konkurirati HP-u.

via