Jučer je Samsung predstavio “novu inovaciju” svojim Galaxy S7 uređajima

Samsung

Jučer je kao što smo pisali Samsung na MWC predstavio svoja dva nova flagshipa ali i jednu “novu značajku” ili inovaciju nazvanu Always On Display (AOD) ili po nokijaški Glance (nekada Nokia Sleep) Screen. Naravno ovom “novom inovacijom” kojom se mi na Nokia/Lumia uređajima koristimo već jedno desetak i više godina nije se do sada opisivalo kao “very nice” ili “cool”. Međutim, sada kada je to u svijetu Androida izašlo onda je to velika inovacija i “very cool” stvar. Pričekajmo još samo jesen kada će ta “nova značajka” biti predstavljena od strane Applea kao što su nedavno predstavili i “Live Photos”. Nažalost sa onim pravim punokrvnim Glance Screen zaslonom na Windows 10 Mobile mogu jedino biti zadovoljni korisnici Lumija 950/950 XL, dok je sličan prisutan na većini WP uređaja.

s7-kao-neka-fotka

Naravno, nije Samsung stao tu u konstantnom kopiranju Nokije, izbacio je i Gear 360 kameru koja može instant snimati svijet u 360 stupnjeva. Doduše, Nokia je tu opciju digla na mnogo višu razinu s OZO kamerom, ali ideja je tu. Samsung nije bio osamljen u svojem pothvatu jer je sličnu kameru pola sata prije predstavio i LG koji je verziju Glance Screena također udomio na svojem novom top modelu.

Nemojte nam zamjeriti povremeno kukanje, no sjećam se predstavljanja ovih opcija na Nokia Lumia uređajima kada su bile šutkom prihvaćene, bez pretjeranih ovacija pa zato mala reakcija na sve predstavljeno.

Windows United/Mob.hr