#Line će ugasiti @MixRadio :( Long live MixRadio!

LINE-and-MixRadio_feat

Line je danas putem službene obavijesti za medije najavio skorašnje gašenje izvrsne usluge Mixradio. Kao razlog navopdi neuspješnu komercijalizaciju usluge uslijed zahtjevnog tržišta streaminga glazbe. U narednim tjednima će MixRadio biti u potpunosti ugašen, no Line će i dalje nastaviti s pružanjem Line Music usluge. Trenutno nije poznato što će se dogoditi s ljudima koji su radili na Mixradiju, te hoće li eventualno MixRadio uskrsnuti u nekom drugom obliku.

Ova vijest je poprilično tužna s obzirom da se radilo o jedinstvenoj usluzi streamanja glazbe na mobilnim uređajima, i to bez reklama ili prekidanja glazbe prilikom slušanja. Vijest je tužna jer je Mixradio uspio proširiti uslugu na Android i iOs uređaje no to očito nije bilo dovoljno. Izgleda da srcu nije mjesto u biznisu te slične kvalitetne usluge najčešće završe na ovaj način.

MixRadio svoje korijene vuče duboko još od Nokije, gdje je nastao iz Ovi Music usluge, kasnije Nokia Music da bi s WP platformom postao Mixradio. Tim koji je radio u njemu je bio izvrstan i jedni su od rijetkih koji su podržavali ovaj blog na razne načine što se vidi i iz naslovne grafike bloga. Osobno sam upoznao ekipu na MWC-u 2014. godine i doista je riječ o kvalitetnom timu koji je radio srcem i dušom.

Neka im je sa srećom u budućim poslovnim pthvatima.

 

Ispod pročitajte službenu objavu za medije.

[Corporate Announcement]Notification of Termination of MixRadio Limited Operations

2016.02.16 Corporate Announcement

Tokyo, Japan – February 16, 2016 – LINE Corporation, owner and operator of the free call and messaging app LINE, today announced its decision to discontinue the operations of its subsidiary MixRadio Limited. The MixRadio music streaming service will be discontinued in the coming weeks as we work with the technical team and partners to ensure a smooth closure.

  • Reasons for Termination of MixRadio Operations

LINE agreed to acquire the business and assets making up the music service known as MixRadio from Microsoft Mobile OY in December 2014. The newly established company continued to provide a radio-style music streaming service intended to provide a broader user experience. Nevertheless, after a careful assessment of the subsidiary’s overall performance, the financial challenges posed by the music streaming market, and priorities of LINE Corporation, LINE has determined that future growth would be difficult to ensure and decided to discontinue the MixRadio music streaming service.

LINE will continue to provide a unique user experience that blends music and communication via its LINE MUSIC service, which is currently available in Japan and Thailand.

LINE and the MixRadio team would like to thank the users of MixRadio for all of their support of the service.