Microsoft priprema veće ažuriranje za svoje Windows Karte

Maps-Windows-10-Phone-Hero

Nakon što smo jučer prenijeli i objavili vijest da će HERE prestati pružati podršku za svoje aplikacije na WP platformi te ih povući iz Windows 10 Mobile trgovine nije trebalo dugo čekati na rješenje situacije. Ubrzo nakon objave HERE o uklanjanju HERE aplikacija iz Windows trgovine Microsoft je preko svog ovjerenog zaposlenika Dave_MSFT na Redittu objavio kako radi na velikom ažuriranju za Windows karte aplikaciju te se predviđa da će uskoro biti dostupna.

“We have an exciting update coming soon to insider builds, including an improved drive mode. We will also be addressing other top feedback I have been collecting from you guys as well as the Windows Feedback app in this update and in updates to come. Stay tuned!” 

“Imamo uzbudljivo ažuriranje koje uskoro dolazi sa Buildom za Insidere sa poboljšanim načinom vožnje. Također smo pratili vaše povratne informacije kako bi napravili što bolju aplikaciju sa narednim ažuriranjima.”

Ovo ažuriranje će na početku biti usmjereno isključivo na Insider korisnike kako bi Microsoft dobio što više povratnih informacija o novim značajkama.

Isto tako da Microsoft radi na novim značajkama u Windows kartama na svom Twitter profilu objavio je i Zac Bowden sa WinBeta bloga “Gubitak HERE karti i nije nešto da bi se uzrujao, ja znam za par dobrih poboljšanja koja dolaze na aplikaciju Win 10 karte uskoro 🙂

2016-03-16Nakon odlaska HERE aplikacija i bez nekih drugih opcija a prvenstveno mislim na Google karte Windows Phone i Windows 10 Mobile korisnici očito nemamo drugog izbora nego se osloniti na Windows karte i očekivati od Microsofta značajnija daljnja poboljšanja aplikacije da bi zadovoljila naša današnja očekivanja. Naravno, HERE će i dalje podržavati Microsoftovu aplikaciju pružajući sva rješenja potrebna jednoj aplikaciji (ažuriranje mapa, glasovne navigacije…), a Microsoft će biti zadužen za uvođenje inovacija koje HERE razvije na drugim platformama.

MSPoweruser